Kesadilje

 Kesadilje

 

 

Kesadilje  (Quesadillas) su meksički specijalitet i jedno od njihovih omiljenih jela, to su presavijene tortilje koje se obično pune sirom, mada može i nekim drugim nadevom po želji, belo pileće meso, šampinjoni, povrće...

Evo kako da brzo i lako pripremite ovaj specijalitet kod kuće.

 


Potrebni sastojci:

2 tortilje

150 gr. rendane mocarele, trapista ili koristiti tri vrste sira po 50 gr.

6 listića kulena,

kašika maslinovog ulja,

malo origana.

 

Priprema:

Prvo sjediniti rendanu mocarelu ili trapist sa kulenom, dodati maslinovo ulje, začiniti origanom.

Nakon toga u tiganj ili gril tiganj staviti tortilju na srednju temperaturu, nikako najjaču, jer će da pregori. 

Kada se zagreje tortilja posuti nadevom i ravnomerno ga rasporediti i poklopiti drugom tortiljom.

Tako zagrevati dok se ne uhvati blaga korica sa donje strane i sir počne da se topi.

Nakon toga okrenuti tortilju isačekati da porumeni i sa druge strane.

Izvaditi , iseći i servirati...



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice