Rozen torta sa malinama
Rozen torta sa malinama Može se koristiti i kao posni kolač,vrlo je ukusan i sto je najvažnije,deca ga obožavaju. Evo recepta: 1 pakovanje korica za rozen tortu Prvi fil: Skuvati 500 gr.malina može zaleđenih ,sa 2 čaše vode,kada provri kuvati ga 5 min.skinuti sa strane i procediti kroz cediljku.Treba da se dobije 4 dcl soka. Ako bude više odasuti,ako bude manje dodati još malo tople vode,ali mora da bude 4 dcl.soka. Vratiti sok na šporet,dodati 200 gr.šećera, 2 pudinga od vanile koji se razmute sa malo vode. Skuvati puding u soku od malina ostaviti da se ohladi i dodati 1/2 umućenog margarina. Ako nemate maline ja sam probala sa sokom od jagoda Nektar.Isto je vrlo ukusno i jednostavnije. Drugi fil: 1/2 l Fante,(za mrsnu varijantu koristiti mleko),8 kaš.šećera staviti da vri,dodati u provrelo 2 pudinga od vanile razmućenog sa malo vode. Skuvati i u prohladjeno dodati 1/2 umućenog margarina. Staviti na plato jednu koru pa žuti fil,drugu koru pa crveni fil,sve tak
Коментари
Постави коментар