Pekarski burek
Pekarski burek...
Jednostavan i brz,kao iz pekare,pogodan za iznenadne goste,doručak ili večeru uz jogurt ili kiselo mleko...
Za nadev možete koristiti sir, meso, pečurke ili po izboru..
Potrebni sastojci:
500 gr.kora za pite,
200 ml.kisele vode,
200 ml.ulja,
300 gr.sitnog sira ili
Za burek sa mesom:
300 gr.mlevenog mesa,
Glavica crnog luka,
Biber i so po ukusu.
Na malo ulja propržiti glavicu luka, dodati meso i pržiti oko 10ak minuta.Dodati soli i bibera po ukusu i sa ovim filovati burek.
U šerpicu usuti kiselu vodu i ulje i staviti na šporet i zagrevati do vrenja.
Skinuti sa šporeta i sa ovim premazivati kore.
Skinuti sa šporeta i sa ovim premazivati kore.
Tepsiju obložiti pekarskim papirom.
Po dnu rasporediri tri kore, tako da polovina bude u tepsiji,a ostatak preko,da bi sa tim na kraju prekrili napravljenu pitu.
Preostale kore podeliti na dva dela.
Od prvog dela uzimati tri kore gužvati i slagati u tepsiju.
Poprskati kore sa vodom i uljem i tako raditi dok se ne utroši prvi deo kora.
Zatim celu količinu sira rasporediti preko kora.
Potom postupak ponoviti i sa drugim delom kora i isto poprskati sa vodom i uljem.
Na kraju vratiti one delove kora što su preko tepsije,premazati i po vrhu iljem i vodom i staviti da se peče i zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 20 minuta.
Kada je pečen izvaditi iz rerne prevrnuti na plato ili drugu tepsiju vruć seći,dok je hrskav.
Коментари
Постави коментар