Slane korpice i kuglice

Slane korpice i kuglice sa feta sirom...

Sjajan izbor hladnog predjela  kojim možete da ulepšate vašu slavsku ili prazničnu trpezu...






Potrebni sastojci:

1 jaje,
125 gr.maslaca ili margarina,
1/2 kašičice soli,
1 kašičica praška za pecivo,
250 gr.brašna.
Margarin naseckan na kockice, jaje i so sjediniti,može i mikserom,pa dodati postepeno brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Umesiti glatko testo.
Rernu uključiti na 180 stepeni.
Od testa otkidati  male komadiće i dlanovima oblikovati kuglice veličine malo većeg lešnika.
Stavljati ih u modle.
Mogu biti silikonske za mini projice ili komadne metalne modle, kako želite ili koje imate.
Palcem utisnuti testo u modlu i rastanjiti po celoj površini, da bude baš tanko, jer će narasti prilikom pečenja.
Staviti ih u rernu i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 10 ak minuta.
Pečene korpice ostaviti da se ohlade,pa ih puniti filom.
Ako vam se deformiši ili previše narastu, nakon pečenja još tople malom kašičicom lagano izdubite višak i fino oblikujte udubljenje u koje se stavlja nadev.




Fil:

 
400 gr.svežeg sirnog namaza ili sitnog sira,koji dobro umutimo dok ne postane kremast,malo seckanog peršuna ili vlašca.
1 kiselu pavlaku.
Sve sjediniti i sipati u dresir kesu i puniti korpice.
100 gr.kulena iseckati (jedan komad na četiri dela)  i staviti na fil u korpice.
Ako ne želite kulen, mogu se staviti seckane masline ili šunka.
Mogu se puniti raznim nadevima...
ruskom salatom,urnebes salatom,
Po želji možete sitnio narendati kačkavalj. Korpice su veoma dekorativne i ukusne.Mogu da se naprave nekoliko dana ranije pa da se pred slavu samo napune nadevom.



Kuglice sa feta sirom:


Potrebni sastojci:
300 gr.feta sira,
2 kašike pavlake,
100 gr.slanog okruglog kreker keksa,
Pečeni susam.
Još oko 200 gr.krekera za postolje svake kuglice ili ih stavljajte u male papirne korpice.
Priprema:
U pisudu za mućenje izgnječiti fetu, dodati pavlaku i postepeno dodavati izblendiran kreker keks.Možda vam neće trebati svih 100 gr.,zbog toga ga dodavaje malo po malo.
Kada zamesite finu masu, oblikujete kuglice, valjate u prepečeni susam i ređate na plato.
Kada oblikujete sve kuglice, uzmete kreker, na vrh kašičice pavlake premažete ga i stavite kuglicu.
Možete ih stavljati  u papirne korpice, kako želite.Veoma su ukusne i dekorativne.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice