Kesadilje
Kesadilje
Kesadilje (Quesadillas) su meksički specijalitet i jedno od njihovih omiljenih jela, to su presavijene tortilje koje se obično pune sirom, mada može i nekim drugim nadevom po želji, belo pileće meso, šampinjoni, povrće...
Evo kako da brzo i lako pripremite ovaj specijalitet kod kuće.
Potrebni sastojci:
2 tortilje
150 gr. rendane mocarele, trapista ili koristiti tri vrste sira po 50 gr.
6 listića kulena,
kašika maslinovog ulja,
malo origana.
Priprema:
Prvo sjediniti rendanu mocarelu ili trapist sa kulenom, dodati maslinovo ulje, začiniti origanom.
Nakon toga u tiganj ili gril tiganj staviti tortilju na srednju temperaturu, nikako najjaču, jer će da pregori.
Kada se zagreje tortilja posuti nadevom i ravnomerno ga rasporediti i poklopiti drugom tortiljom.
Tako zagrevati dok se ne uhvati blaga korica sa donje strane i sir počne da se topi.
Nakon toga okrenuti tortilju isačekati da porumeni i sa druge strane.
Izvaditi , iseći i servirati...
Администратор блога је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши