Rozen torta sa malinama
Rozen torta sa malinama
Može se koristiti i kao posni kolač,vrlo je ukusan i sto je najvažnije,deca ga obožavaju.
Može se koristiti i kao posni kolač,vrlo je ukusan i sto je najvažnije,deca ga obožavaju.
Evo recepta:
1 pakovanje korica za rozen tortu
Prvi fil:
Skuvati 500 gr.malina može zaleđenih ,sa 2 čaše vode,kada provri kuvati ga 5 min.skinuti sa strane i procediti kroz cediljku.Treba da se dobije 4 dcl soka.
Ako bude više odasuti,ako bude manje dodati još malo tople vode,ali mora da bude 4 dcl.soka.
Vratiti sok na šporet,dodati 200 gr.šećera, 2 pudinga od vanile koji se razmute sa malo vode.
Skuvati puding u soku od malina ostaviti da se ohladi i dodati 1/2 umućenog margarina.
Ako nemate maline ja sam probala sa sokom od jagoda Nektar.Isto je vrlo ukusno i jednostavnije.
Ako nemate maline ja sam probala sa sokom od jagoda Nektar.Isto je vrlo ukusno i jednostavnije.
Drugi fil:
1/2 l Fante,(za mrsnu varijantu koristiti mleko),8 kaš.šećera staviti da vri,dodati u provrelo 2 pudinga od vanile razmućenog sa malo vode.
Skuvati i u prohladjeno dodati 1/2 umućenog margarina.
Staviti na plato jednu koru pa žuti fil,drugu koru pa crveni fil,sve tako naizmenično dok ne potrošite filove.Možete fil od malina da podelite na četiri dela, tako da imate tačne mere za premazivanje korica.
Staviti na plato jednu koru pa žuti fil,drugu koru pa crveni fil,sve tako naizmenično dok ne potrošite filove.Možete fil od malina da podelite na četiri dela, tako da imate tačne mere za premazivanje korica.
Preko staviti nešto teško, recimo plato ili dasku za sečenje i staviti kolač u frižider na nekoliko sati, da bi korice omekšale i ukusi se sjedinili.
Po vrhu staviti glazuru od 100 gr.bele cokolade i tri kašike ulja.
Коментари
Постави коментар