Posni rolat sa spanaćem
Posni rolat sa spanaćem
Veoma ukusan, sočan , lako se priprema, a veoma lepo izgleda na slavskoj trpezi.
Potrebni sastojci:
Nadev:
1 praziluk
Dve konzerve tunjevine -komadi
10 komada maslinki bez koštice
1 kašika senfa
2 kašike ajvara
4 kašike maslinovog ulja
4 kašike prepečenog susama
pola kašičice soli
prstohvat bibera.
Kora:
300 gr. spanaća u briketima,
300 ml. kisele vode,
6 kašika ulja,
pola kašičice soli,
malo belog luka u prahu
250 gr. brašna,
kesica praška za pecivo.
Priprema kore:
U posudu sipati kiselu vodu, ulje, spanać- odmrznut i oceđen, so i beli luk u prahu. Dobro promešati pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Pleh dimenzija 30x40cm. obložiti pek papirom i smesu preručiti na papir i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-ak minuta.
Pečenu koru prekriti suvom krpom i ostaviti da se ohladi. Potom zajedno je sa papirom uviti u rolat.
Priprema nadeva:
Na malo ulja propržiti sitno iseckan praziluk.
Susam blago ispeći na suvom tiganju.
Tunjevinu i masline možete staviti u secka ili to uradite ručno, ali je bitno iseckati što sitnije.
Sve sjediniti pa dodati senf, ajvar, so, biber i maslinovo ulje.
Koru odviti , skinuti pek papir i premazati pripremljenim nadevom pa uviti u rolat.
Rolat umotati u streč foliju i ostaviti u frižideru da se dobro rashladi pre sečenja.
Коментари
Постави коментар