Posni rolat sa spanaćem

Posni rolat sa spanaćem

 

 

Veoma ukusan, sočan , lako se priprema, a veoma lepo izgleda na slavskoj trpezi.

 

 


 

 

 

 

Potrebni sastojci:

 

Nadev:

(original recept)

1 praziluk

Dve konzerve  tunjevine -komadi

10 komada maslinki bez koštice

1 kašika senfa

2 kašike ajvara

4 kašike maslinovog ulja

4 kašike  prepečenog susama

pola kašičice soli

prstohvat bibera.

 

Kora:


300 gr. spanaća u briketima, 

300 ml. kisele vode, 

6 kašika ulja, 

pola kašičice soli, 

malo belog luka u prahu

250 gr. brašna, 

kesica praška za pecivo. 

 


 

Priprema kore:

U posudu sipati  kiselu vodu, ulje,  spanać- odmrznut i oceđen, so i beli luk u prahu. Dobro promešati pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Pleh  dimenzija 30x40cm. obložiti pek papirom i  smesu preručiti na papir i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni  oko 20-ak minuta.

Pečenu koru prekriti suvom krpom i ostaviti da se ohladi. Potom zajedno je sa papirom uviti u rolat.




Priprema nadeva:



Na malo ulja propržiti sitno iseckan praziluk.

Susam blago ispeći na suvom tiganju.

Tunjevinu i  masline možete staviti u secka ili to uradite ručno, ali je bitno iseckati  što sitnije.

Sve sjediniti pa dodati senf, ajvar, so, biber i maslinovo ulje.


Koru odviti , skinuti pek papir i premazati pripremljenim nadevom pa  uviti u rolat.

Rolat umotati u streč foliju i ostaviti u frižideru da se dobro rashladi pre sečenja.





 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem