Posne pica pituljice


 

                Posne pica pituljice

Slani rolati su nezaobilazni kada je u pitanju predjelo za slavske ili praznične trpeze, jer ih možete pripremiti na razne načine i tako će vaše predjelo izgledati lepo, bogato i što je najbitnije ukusno. Evo jednog predloga za posno predjelo...

 

            

 

            Potrebni sastojci:

              1/2 kg kora za pitu,

                1 čaša kisele vode(čaša 200 ml.),

                1/2 čaše ulja,

                300 g posnog trapista, koristim marku  Mama-s,

                300 g  paradajz sosa ili kečapa,

                200 g mariniranih rezanih šampinjona,

                1 prašak za pecivo,

                origano.

 

 

  

 

  Priprema:

                Najpre napraviti premaz za  kore.

U posudi za mešenje sjediniti kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo.

                Kore prvo prebrojati, pa podeliti na dva dela, tako da ćete dobiti dva rolata.

                Svaku koru obilno prskati  premazom od ulja I kisele vode, a svaku drugu ili treću, zavisno koliko kora imate, filujte prvo kečapom, posuti  otiganom, zatim sledeću rendanim trapistom  i poslednju šampinjonima.

                Na ovakav način uviti dva rolata.

                Staviti u zamrzivač da se zamrzne, možete ih napraviti I nekolikjo dana ranije.

                Važno je samo oko sat vremena pre pečenja izvaditi i kad se malo opuste,lakše ih je iseći kada su polusmrznuti,  seći na rolatiće, od jednog rolata se dobije 12 kom.  

Redjati u pleh obložen pek papirom, premazati posnim majonezom i posuti susamom.

                Peći na 180° oko 20 min., dok fino porumene, videćete i sami.

Ovi  rolatići su sve lepši I mekši što duže stoje, tako da ako spremate za slavu , možete par dana ranije da ih ispečete, jako su ukusni.

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice