Posne pica pituljice
Posne pica pituljice
Slani rolati su nezaobilazni kada je u pitanju predjelo za slavske ili praznične trpeze, jer ih možete pripremiti na razne načine i tako će vaše predjelo izgledati lepo, bogato i što je najbitnije ukusno. Evo jednog predloga za posno predjelo...
Potrebni sastojci:
1/2 kg kora za pitu,
1 čaša kisele vode(čaša 200 ml.),
1/2 čaše ulja,
300 g posnog trapista, koristim marku Mama-s,
300 g paradajz sosa ili kečapa,
200 g mariniranih rezanih šampinjona,
1 prašak za pecivo,
origano.
Priprema:
Najpre napraviti premaz za kore.
U posudi za mešenje sjediniti kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo.
Kore prvo prebrojati, pa podeliti na dva dela, tako da ćete dobiti dva rolata.
Svaku koru obilno prskati premazom od ulja I kisele vode, a svaku drugu ili treću, zavisno koliko kora imate, filujte prvo kečapom, posuti otiganom, zatim sledeću rendanim trapistom i poslednju šampinjonima.
Na ovakav način uviti dva rolata.
Staviti u zamrzivač da se zamrzne, možete ih napraviti I nekolikjo dana ranije.
Važno je samo oko sat vremena pre pečenja izvaditi i kad se malo opuste,lakše ih je iseći kada su polusmrznuti, seći na rolatiće, od jednog rolata se dobije 12 kom.
Redjati u pleh obložen pek papirom, premazati posnim majonezom i posuti susamom.
Peći na 180° oko 20 min., dok fino porumene, videćete i sami.
Ovi rolatići su sve lepši I mekši što duže stoje, tako da ako spremate za slavu , možete par dana ranije da ih ispečete, jako su ukusni.
Коментари
Постави коментар