Kremasti kolač sa jabukama

 

 

 Kremasti kolač sa jabukama

 

S obzirom da je sezona jabuka, treba ih iskoristiti na razne načine, tako da vam preporučujem ovaj recept, jer je jedan od najboljih koje sam probala.

 Ova kremasta fantazija očaraće vas svojim bogatim ukusom.

 


Potrebni sastojci:

Korica:

200 gr.maslaca ili margarina,

100 gr. šećera,

4 kašike hladne vode,

kašičica praška za pecivo.

350-400 gr. brašna.


Nadev od jabuka:

1 kg. očišćenih jabuka,

4 kašike šećera,

kesica cimeta,

1 puding od vanile,

100 ml.vode.

Puding od vanile:

1 puding od vanile,

500 ml. mleka

3 kašike šečera.

 



Priprema:

Korica:

Sa pripremom početi ovim redom kako je ispisano, prvo pripremiti koricu.

Brašno( 350 gr.) pomešati sa praškom za pecivo, zatim dodati šećer, vanilin šećer, prstohvat soli i margarin ili maslac sobne temperature.

Sve sjediniti u fino testo, ako bude potrebno dodati još brašna da masa nebi bila lepljiva i da može fino da se razvuče.

Od testa odvojiti jednu lopticu koja se odloži u frižider ili zamrzivač i kasnije narenda po površini.

Kalup za pečenje  prečnika 26(ili 28) cm, možete podmazati maslacem i posuti brašnom, a testo razvući na stolu ili na  pek papiru u krug i onda ga  preneti u kalup, bez podmazivanja. Obavezno obložiti i stranice kalupa, odnosno testo podići uz stranice kako  nadev nebi iscureo.

Nadev od jabuka:

Jabuke očistiti sitno iseckati ili narendati. U šerpu staviti narendane jabuke, dodati šećer, cimet,  sve sjediniti i malo propržiti. Posebno u posudici razmutiti puding sa vodom , pa dodati u jabuke i skuvati nadev.Odmah sipati preko korice, preko nadeva preliti  skuvan  puding.

  

Priprema pudinga:

U šerpu sipati 500 ml. mleka i šećer.
 U  deo mleka razmutiti prašak za puding, pa kad mleko u šerpi provri skuvati puding po uputstvu sa kesice. Kada se zgusne, odmah preliti preko nadeva od jabuka.

Po vrhu izdrobiti ili narendati ostatak testa, posuti listićima badema i peći na 180 stepeni oko 30-40 minuta. 

Po vrhu možete posuti prah šećerom.



Коментари

  1. Svidja mi se dodatak vanil kreme, nesto poput omiljene lenje pite ali u elegantnoj tart formi.:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da draga, krema je toliko obogatila ukus, da smo baš uživali.Hvala ti mnogo, na lepim rečima srce mi je OVOLIKO!!!

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice