Trouglići sa lešnikom

 Trouglići sa lešnikom

 

 

Fini,ukusni trouglići, sa podlogom od prhkog testa i hrkavim nadevom bogatog ukusa lešnika i džema od kajsija,šta reći osim , morate probati.Odlični su uz popodnevnu kaficu ili kao jedan od kolača koji se može uvrstiti za slavsku ili neku drugu prazničnu trpezu.



Potrebni sastojci:

Za koricu:

1 jaje,

100 gr. šećera,

50 gr. putera ili margarina,

1 kašičica praška za pecivo,

1 vanil šećer,

150 gr. brašna.

 

Nadev:

100 gr. putera ili margarina,

100 gr.šećera,

1 vanil šećer,

2 kašike mleka ili vode ,

200 gr. oraha ili lešnika samlevenih u blenderu, tako da ima i krupnijih komadića.

3 kašike džema od kajsija ili šipurka,

100 gr. cokolade,

2 kašike ulja.



Priprema:


Jaje umutiti sa šećerom, vanil šećerom i sa puterom ili margarinom. Dodati brašno i prašak za pecivo i umesimo glatko testo. Ako se testo lepi za prste, ostaviti na hladnom mestu, ali meni je bilo sasvim ok.

 Za nadev staviti u šerpu puter, dodati šećer, vanilin šećer i mleko, pomešati, zagrevati na umerenoj temperaturi, dodati orahe ili lešnike i ostaviti smesu da se ohladi.

 Dok se nadev hladi, testo razviti oklagijom i staviti u pleh dim.30x20 cm., koji je  obložen sa papirom za pečenje. Premazati testo sa džemom od kajsija ili šipurka.

 Preko toga ravnomerno rasporediti nadev sa orasima ili lešnikom. 

Pleh staviti u unapred zagrejanu rernu  na 160 stepeni i peći oko 15-20 minuta.

Pečen kolač ostaviti da se ohladi, zatim iseći na kvadrate 5x5 cm. Potom ih dijagonalno preseći, tako da se dobiju  trouglovi.

 Za glazuru otopiti čokoladu sa uljem.

Dva oštra ugla trougla umočiti u glazuru, položiti ih na papir za pečenje i sačekati da se glazura stegne.

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Rozen torta sa malinama

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta