Posna štrudla sa čajem

 Posna štrudla sa čajem


Mekana, mirisna i jako ukusna, sigurna sam da će vam upotpuniti dane posta.



Potrebni satojci:

(original recept) 

250 ml. čaja od kamilice,

150 ml. ulja,

20gr. svežeg kvasca,

3 kašike šećera,

1/2 kašičice soli,

korica limuna,

1 vanil šećer,

500 gr. brašna.


Nadev:

2 puta po 200 gr mlevenih oraha, ili maka,

2 puta po 3 kašike šećera,

2 puta po 2 kašike pekmeza,

malo tople vode.


Priprema:


Za početak skuvati čaj od kamilice,prohladiti ga malo i u topao dodati kvasac,šećer i kašiku brašna i ostaviti da se aktivira.

Kada je kvasac nadošao,dodati mu ulje,vanil šećer,narendanu koricu limuna,pola kašičice soli i polako dodavati brašno.

Zamesiti testo i ostaviti da narasta oko sat vremena.

Za to vreme spremiti fil:

U orahe ili mak dodati džem i šećer, pa jednu po jednu kašiku tople vode, taman toliko da smesa bude gusta, ne previše retka, a ni mnogo gusta da može fino da se razmazuje.

                                                             Naraslo testo podeliti na dva dela.

Razvući jednu koru 0,5 mm debljine,na radnoj površini koju treba blago posuti brašnom.
Tako razvučenu koru  premazati polovinom nadeva i ostaviti oko 1 cm. slobodno sa duže strane.
 Krajeve saviti ka unutra i zarolati štrudlu.
Ponoviti postupak i sa drugom korom, stim  što možete praviti jednu štrudlu sa makom drugu sa orasima, jednostavno filujte sa čim hoćete.
Rolate preneti u pleh obložen pek papirom, poprskati  vodom i staviti na pečenje na 180 stepeni oko 30 min.
Posle 10 ak minuta pečenja, štrudlu prekriti folijom ,jer odmah dobije rumenu boju.
Ovaj miris koji se širi dok se peče pita,treba doživeti...limun,vanila,mak...
Ispečenu štrudlu posuti šećerom u prahu i vanil šećerom.
Ostaviti da se prohladi ,pa tek tada servirati...

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Rozen torta sa malinama

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta