Posna štrudla sa čajem
Posna štrudla sa čajem
Mekana, mirisna i jako ukusna, sigurna sam da će vam upotpuniti dane posta.
Potrebni satojci:
250 ml. čaja od kamilice,
150 ml. ulja,
20gr. svežeg kvasca,
3 kašike šećera,
1/2 kašičice soli,
korica limuna,
1 vanil šećer,
500 gr. brašna.
Nadev:
2 puta po 200 gr mlevenih oraha, ili maka,
2 puta po 3 kašike šećera,
2 puta po 2 kašike pekmeza,
malo tople vode.
Priprema:
Za početak skuvati čaj od kamilice,prohladiti ga malo i u topao dodati kvasac,šećer i kašiku brašna i ostaviti da se aktivira.
Kada je kvasac nadošao,dodati mu ulje,vanil šećer,narendanu koricu limuna,pola kašičice soli i polako dodavati brašno.
Zamesiti testo i ostaviti da narasta oko sat vremena.
Za to vreme spremiti fil:
U orahe ili mak dodati džem i šećer, pa jednu po jednu kašiku tople vode, taman toliko da smesa bude gusta, ne previše retka, a ni mnogo gusta da može fino da se razmazuje.
Naraslo testo podeliti na dva dela.
Коментари
Постави коментар