Cimet rolnice

 Cimet rolnice

Savršeno mekane, vazdušaste, sa murisom putera, vanile i cimeta, ne znam da li je lepši miris ili ukus.Moja topla preporuka za ovo savršenstvo.Vrlo važno... ništa ne čekajte da se ohlade, najlepše su dok su tople.



Potrebni sastojci:

(original recept) 

Testo:

 1 jaje,

pola kocke svežeg

130 ml. toplog mleka,

170 ml.jogurta,

1 kašika šećera,

pola kašičice soli,

1 puna kašičica praška za pecivo,

500 gr. brašna.


Nadev:

100 gr. istopljenog putera,

120 gr. smeđeg šećera ili običnog,

2 kašičice cimeta,


Preliv:

120 gr. krem sira,

120 gr. prag šećera,

50 gr. omekšalog putera,

1 kašičica arome vanile. 



Priprema:

U manjoj posudi usutu toplo mleko  razmutiti kvasac sa kašikom šećera i ostaviti da se aktivira oko 10 ak minuta.

Nakon toga u  drugu veću činiju staviti , jaje, umutiti viljuškom, dodati jogurt,,so, nadošao kvasac,  brašno sa praškom za pecivo i zamesiti  fino glatko testo.

Prekriti krpom i ostaviti da nadolazi oko 1 h.

Potom testo razvući u pravougaoni oblik dimenzija 45x35 cm.

Nadev pripremiti tako što se pomešaju svi  sastojci i premazati preko celog testa od ivice do ivice.

Potom testo urolati po dužoj strani, iseći na 12 jednakih delova.

Isečene rolnice slagati u pleh obložen pek papirom i ostaviti da odmore 20 minuta.

Za to vreme, uključiti rernu i zagrejati na 180 stepeni.

Peći rolnice oko 20 minuta, dok fino porumene.

Dok se peku, umutiti preliv, tako što se svi sastojci sjedine i promešaju.

Sav preliv naneti preko rolnica, dok su tople i odmah ih služiti.Preukusne su....


Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Rozen torta sa malinama

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta