Kremasta pasta sa piletinom
Kremasta pasta sa piletinom
400 gr. pilećeg filea,
1 pakovanje taljatela ili penna,
50 g maslaca ili maslinovog ulja
300 ml pavlake za kuvanje,
100 gr. trapista
malo parmezana
malo listića svežeg peršuna ili bosiljka,
biber,
Priprema:
Piletinu iseckati na kockice, posoliti, posuti začinom za piletinu, sve sjediniti i ostaviti 10ak minuta da stoji u frižideru . U tiganj stavite maslac ili malo maslinovog ulja.
Dodati piletinu, pa dinstati dok se ne isprži sa svih strana oko 7-8 minuta . U
međuvremenu u slanoj vodi skuvati taljatele ili penne i ocediti (sačuvajte šoljicu vode od kuvanih testenina). U prženu piletinu dodati pavlaku, promešati,
dodati šoljicu vode od kuvane testenine, promešati i ostaviti da provri, na kraju dodati rendani trapisti sve dobro sjediniti,
Potom dodati kuvanu toplu testeninu, sve izmešati, posuti parmezanom i naseckanim peršunom ili bosiljkom, začinima.
44752
ОдговориИзбришиamiclear drops
7F8A5
ОдговориИзбришиamiclear diabetes