Kremasta pasta sa piletinom

Kremasta pasta sa piletinom

 

 



400 gr.  pilećeg  filea, 


1 pakovanje taljatela ili penna,


50 g maslaca ili maslinovog ulja


300 ml pavlake za kuvanje,

100 gr. trapista

malo parmezana 

malo  listića svežeg peršuna ili bosiljka,

Kari,
so,

biber,





Priprema:

Piletinu iseckati na kockice, posoliti, posuti začinom za piletinu, sve sjediniti i ostaviti 10ak minuta da stoji u frižideru . U tiganj stavite maslac ili malo  maslinovog ulja. 

Dodati piletinu, pa dinstati dok se ne isprži sa svih strana oko 7-8 minuta . U međuvremenu u slanoj vodi  skuvati taljatele ili penne i ocediti (sačuvajte šoljicu vode od kuvanih testenina). U prženu piletinu dodati pavlaku, promešati, dodati šoljicu vode od kuvane testenine, promešati i ostaviti da provri, na kraju dodati rendani trapisti sve dobro sjediniti,

Potom dodati kuvanu toplu testeninu, sve izmešati, posuti parmezanom i naseckanim peršunom ili bosiljkom, začinima. 

 

 

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice