Pituljice

 Pituljice

Za pite i pitice ima mnogo recepata i svaki je na svoj način poseban.Mislim da ne postoji osoba koja ne voli kada ujutru kuća zamiriše na toplu pitu sa sirom. Ovakav način pripreme ima tu prednost da je možete pripremiti uveče i ostaviti u frižideru preko noći i  ujutru samo ispeći, ili ako vam ne treba sve, određeni deo možete da zaledite, pa naknadno pečete.

 

 

Potrebni sastojci:

 1 pakovanje kora za pitu,

500 gr. mrvljenog sira,

200 ml. jogurta,

180 ml. pavlake ili dve dobre kašike  kajmaka,

150 ml. ulja,

3 kašike griza,

3 jaja,

kašičica soli,

prašak za pecivo.

Premaz:

1 jaje i dve kašike mleka.



Priprema:

U posudu dodati sir, jaja, pavlaku, jogurt, ulje, griz, so i prašak za pecivo sve dobro izmešati da se sjedini kako biste dobili kremasti nadev.

Uzeti jednu koru,  premazati je  nadevom, preklopiti tako da ostane jedna trećina kore, opet premazati suvi deo i  preklopiti onaj ostatak po dužini. Dobićete trostruko presavijenu koru.

Na celu dužinu  tako dugog pravougaonika naneti  nadev i razmazati ga.

S jednog kraja početi motanje kore. Napraviti trougao i nastaviti preklapanje dok ne smotate celu koru u trougao.Veličina pituljica zavisi od veličine kora, ako su deblje, možete ih poloviti, pa praviti na isti način.

Veliki četvrtasi pleh obložiti pek  papirom i slagati pituljice.

Pripremiti premaz tako što se umuti jedno jaje sa dve kašike mleka i  prmazati trouglove.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i pećioko 20 minuta, videćete i sami kada dobiju finu zlatnu boju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta

Rozen torta sa malinama