Kuglof sa kandiranim voćem

 Kuglof sa kandiranim voćem

Lagan i sočan, kuglof je jedan od onih brzinskih kolača sa kojima nema greške, priprema je jednostavna, brzo dobijete sjajnu poslasticu, a vašu kuhinju ispuniće divni mirisi. 

Možete ga pripremati u  standardnim modlama, ili ga peći  u malim silikonskim kalupima.Njegova prednost je ta da što duže stoji sve je mekši , samo ga staviti pod zvono ili umotati u krpu.

 


Potrebni sastojci:


3 jaja,

125 gr. maslaca,

100 gr. šećera,

1 kašičica arome vanile,

60 ml.mleka,

pola kesice praška za pecivo,

korica i sok jednog limuna,

225 gr. brašna,

100 gr. kandiranog voća, 

(umesto kandiranog možete staviti i seckano suvo voće),

 

Glazura:


Odlično ide sa prelivom od bele čokolade.

50 gr. bele čokolade,

50 ml. slatke pavlake.

 


Priprema:

Belanca umutiti penasto, dodati žumanca, šećer i aromu vanile, zatim  otopljen maslac i mleko i sve lagano sjediniti.

Na kraju dodati brašno sa praško za pecivo i iseckano kandirano voće , lagano špatulom  premešati.

Modlu za kuglof dobro podmazati , sipati smesu, ako imate silikonski kalup još bolja varijanta, ne morate ništa da podmazujete.

Rernu uključiti na 180 stepeni i peći kolač oko 40 minuta, dok ne porumeni i dok ivice  ne počnu da se odvajaju od modle.

Pečen kuglof ostaviti da se ohladi , izvaditi iz modle, preliti ganašom.

Dekorisati ostatkom kandiranog voća.

Uz šoljicu vaše omiljene kafe, pravo je uživanje.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Rozen torta sa malinama

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta