Kuglof sa kandiranim voćem
Kuglof sa kandiranim voćem
Lagan i sočan, kuglof je jedan od onih brzinskih kolača sa kojima nema greške, priprema je jednostavna, brzo dobijete sjajnu poslasticu, a vašu kuhinju ispuniće divni mirisi.
Možete ga pripremati u standardnim modlama, ili ga peći u malim silikonskim kalupima.Njegova prednost je ta da što duže stoji sve je mekši , samo ga staviti pod zvono ili umotati u krpu.
Potrebni sastojci:
3 jaja,
125 gr. maslaca,
100 gr. šećera,
1 kašičica arome vanile,
60 ml.mleka,
pola kesice praška za pecivo,
korica i sok jednog limuna,
225 gr. brašna,
100 gr. kandiranog voća,
(umesto kandiranog možete staviti i seckano suvo voće),
Glazura:
Odlično ide sa prelivom od bele čokolade.
50 gr. bele čokolade,
50 ml. slatke pavlake.
Priprema:
Belanca umutiti penasto, dodati žumanca, šećer i aromu vanile, zatim otopljen maslac i mleko i sve lagano sjediniti.
Na kraju dodati brašno sa praško za pecivo i iseckano kandirano voće , lagano špatulom premešati.
Modlu za kuglof dobro podmazati , sipati smesu, ako imate silikonski kalup još bolja varijanta, ne morate ništa da podmazujete.
Rernu uključiti na 180 stepeni i peći kolač oko 40 minuta, dok ne porumeni i dok ivice ne počnu da se odvajaju od modle.
Pečen kuglof ostaviti da se ohladi , izvaditi iz modle, preliti ganašom.
Dekorisati ostatkom kandiranog voća.
Uz šoljicu vaše omiljene kafe, pravo je uživanje.
Коментари
Постави коментар