Rafaelo čupavci
Rafaelo čupavci
Nežni, jako ukusni, jednostavni za pripremu, divni rafaelo čupavci. Ako volite čokoladne i ova varijanta će vam se svideti , možda i postati omiljeni kolač, jer spoj bele čokolade i kokosa je divan.
Potrebni sastojci:
3 jaja,
150 gr. šećera,
150 ml. mleka,
125 ml. ulja,
280 gr. brašna,
1/2 praška za pecivo,
narendana korica limuna.
Krem za umakanje čupavaca;
200 ml mleka,
200 ml. kondenzovanog mleka
100 gr. bele čokolade, ili prepoloviti smesu pa dodati u pola belu u pola crnu čokoladu, ako se pravi kombinacija crnih i belih čupavaca
200 gr. kokosa
Priprema biskvita:
Pažljivo odvojiti žumanca od belanaca, mutiti mikserom belanca, dok se se umuti čvrst šne, dodati šećer , nastaviti sa mućenjem dok se šećer ne istopi, ili dok se kristali šećera slabo primete, potom dodati žumaca, ulje , brašno sa praškom za pecivo i narendanu koricu limuna.Sve lagano sjediniti.
Uključiti rernu na 180 stepeni, pleh dimenzija 30x20cm. obložiti pek papirom ili premazati maslacem i posuti brašnom.
Kolač pecite oko 20 minuta.
Znaćete da je gotov kada po vrhu dobije lepu zlatnožutu boju i odvoji se od rubova pleha. Ako niste sigurni je li pečen, ubodite ga po sredini čačkalicom i ako je čačkalica potpuno suva, to znači da je biskvit gotov.
Post je urađen u saradnji sa firmom "Imexmart" doo .
"Imexmart" doo je distributer ruskog renomiranog brenda "Korovka" koji se bavi proizvodnjom kondenzovanog mleka.
Priprema krema za umakanje:
U dublju šerpicu sipati mleko i kondenzovano mleko, zagrejati toliko da ne provri, skinuti sa šporeta, potom dodati čokoladu izlomljenu na kockice , pa sve lagano mešati. Čokolada će se polako topiti, a mešanjem ćete je povezati s
mlekom .Za kombinaciju pola beli pola crni čupavci, smesu prepoloviti u dve manje šerpice, pa dodati izlomljenu čokoladu, tako da se dobiju dva krema crni i beli.
Biskvit iseći na kocke najbolje 3x3cm.Zatim jednu po jednu nabosti na viljušku ili je hvataljkama samo umočiti u glazuru, zatim uvaljati u kokos i odložiti na plato koji je najbolje obložiti pek papirom.
Ponavljati postupak dok ne potroši sav biskvit i krem.
Mogu se služiti odmah, a mogu se ostaviti par sati da se dobro ohladi.
Коментари
Постави коментар