Rafaelo čupavci

 Rafaelo čupavci

Nežni, jako ukusni, jednostavni za pripremu, divni rafaelo čupavci. Ako volite čokoladne i ova varijanta  će vam se svideti , možda i postati omiljeni kolač, jer spoj bele čokolade i kokosa je divan.


Potrebni sastojci:

3 jaja,

150 gr. šećera,

150 ml. mleka,

125 ml. ulja,

280 gr. brašna,

1/2 praška za pecivo,

narendana korica limuna.

 

Krem za umakanje čupavaca;

200 ml mleka,

200 ml. kondenzovanog mleka

100 gr. bele čokolade, ili prepoloviti smesu pa dodati u pola belu u pola crnu čokoladu, ako se pravi kombinacija crnih i belih čupavaca

200 gr. kokosa

 

Priprema biskvita:

 

 


Pažljivo odvojiti žumanca od belanaca, mutiti  mikserom  belanca, dok se se umuti čvrst šne, dodati šećer , nastaviti sa mućenjem dok se šećer ne istopi, ili dok se kristali šećera slabo  primete, potom dodati žumaca, ulje , brašno sa praškom za pecivo i narendanu koricu limuna.Sve lagano sjediniti.


Uključiti rernu na 180 stepeni, pleh dimenzija 30x20cm. obložiti pek papirom ili premazati maslacem i posuti brašnom. 

Kolač pecite oko 20 minuta.

Znaćete da je gotov kada po vrhu dobije lepu zlatnožutu boju i odvoji se od rubova pleha. Ako niste sigurni je li pečen, ubodite ga po sredini čačkalicom i ako je čačkalica potpuno suva, to znači da je biskvit gotov.

Post je urađen u saradnji sa firmom "Imexmart" doo .  

"Imexmart" doo je distributer  ruskog renomiranog brenda "Korovka" koji se bavi proizvodnjom kondenzovanog mleka.


Priprema krema za umakanje:

U dublju šerpicu sipati mleko i kondenzovano mleko, zagrejati toliko da ne provri,  skinuti sa šporeta, potom dodati čokoladu izlomljenu na kockice ,  pa sve  lagano mešati. Čokolada će se polako topiti, a mešanjem ćete je povezati s mlekom .Za kombinaciju pola beli pola crni čupavci, smesu  prepoloviti u dve manje šerpice, pa dodati izlomljenu čokoladu, tako da se dobiju dva krema crni i beli.

Biskvit iseći  na kocke najbolje 3x3cm.Zatim jednu po jednu nabosti na viljušku ili je hvataljkama  samo umočiti u glazuru, zatim uvaljati u kokos i odložiti na plato koji je najbolje obložiti pek papirom. 

 Ponavljati postupak dok ne potroši sav biskvit i krem.

Mogu se služiti odmah, a mogu se ostaviti par sati da se dobro ohladi.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta

Rozen torta sa malinama