Posni lisnati štapići sa semenkama
Posni lisnati štapići sa semenkama
Hrskavi, ukusni, jako fini sa puno semenki, mogu se praviti i u integralnoj varijanti, sa speltinim brašnom ili bilo kojim drugim.Ova mera je obimna, pa za početak možete probati pola, mada su jako ukusni i zarazni i uz neko druženje ili film idealni, još u dane posta pun pogodak.
Potrebni sastojci:
1 kockica svežeg kvasca
1 kašika šećera,
1 kašicica soli,
dve čase toplog čaja od kamilice ,ili nane
1 šoljica za kafu ulja,
1 kg.brašna tip 400
150.gr margarina dobro prohladjenog ili iz zamrzivača
semenke suncokreta, susama lana, čija semenki... po želji.
Priprema:
Potopiti
kvasac u mlak čaj sa kašikom šećera i malo brašna.Kada se kvasac aktivira,dodati ulje i brašno.
Zamestit testo, prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 1 h.
Kada
naraste razvući u pravougaoni oblik.
Narendati margarin, posuti mešavinom semenki od suncokreta, susam, lan ili čija semenke,testo
preklopiti sa obe strane do pola,tako uraditi i sa gornje i donje
strane,pa polutke sastaviti,razvući u pravougaoni oblik, po vrhu posuti semenkama i malo ih rukama utisnuti u testo, potom iseći na štapiće.Ređati u pleh obložen pek papirom.
Ostaviti 15 min.da odmori i peći na 180 stepeni 15ak minuta dok blago porumene.
Коментари
Постави коментар