Zapečene palačinke sa orasima
Zapečene palačinke sa orasima
Palačinke su često u mojoj kuhinji bilo da su slatke ili slane.Sa samo nekoliko sastojaka imate sjajan obrok ili poslasticu.Najčešće su slatke sa kremom i plazmom, ali ovu varijantu starinskog načina pravljenja palačinki kada probate, nećete ostati ravnodušni.Izgledaju obično, ali kada ih izvadite iz rerne, onako vruće, pa mirisne, zagrizete i osetite tu divotu i miris detinstva.
2 jaja,
300 ml. kisele vode,
250 ml. mleka,
2 kašike ulja,
Prstohvat soli,
250 gr. brašna (125 gr. spelt brašna i 125 gr. belog brašna)
Sve sastojke sjediniti i od ove smese ispeći 10 palačinki prečnika 28 cm. na malo ulja ili putera.
Nadev:
– 100g mlevenih oraha
– 100 gr. šećera
– kesica vanilin šećera
Pomešati orahe, šećer i vanil šećer. Filovati palačinke svaku sa dve kašike nadeva i ređati ih u pleh ili
vatrostalnu činiju koja je prethodno premazana sa malo putera ili ulja. Kada poređate prvi red palačinki, preko njih posuti kašiku smese od oraha i šećera
Ređati drugi red filovanih palačinki. Ponovo posuti sa malo nadeva.
Preliv:
U principu na jednu palačinku ide 50 ml. mleka.
Tako da vam treba 500 ml. mleka ili 400 ml. mleka i 200 ml.slatke pavlake, kako želite ili imate u kući.
Zapeći u rerni petnaestak minuta na 180 stepeni, odnosno dok blago porumene.
Коментари
Постави коментар