Rustične kajzerice
Rustične kajzerice
Spolja hrskave, a unutra meke i jako ukusne, lagane za propremu.Odlično se slažu sa nekim humus namazom, šunkom i sirom.
Potrebni sastojci:
400 ml. vode
kašičica soli,
kašičica šećera,
pola kocke svežeg kvasca ili kesica suvog,
4 kašike maslinovog ulja ili 30 gr. rastopljenog maslaca
300 gr. integralog pšeničnog brašna,
300 gr. brašna od spelte, ili ražano, kombinujte kako vama odgovara
Priprema:
U toploj vodi razmutiti kvasac i kašiku šećera i ostaviti ok 10 minuta da uskisne.
Zatim
dodati so, maslinovo ulje ili otopljen maslac i postepeno dodavati brašno, sve sjediniti u finu kompaktnu masu.Možda vam se učini
da treba još brašna, ali ne treba.
Posudu u kojoj ste mesili testo premazati uljem i vratiti testo, pa ga po vrhu premazati sa kašikom ulja.
Prekriti sa streč folijom i ostaviti da naraste oko 30 minuta.
Nakon
toga,testo prebaciti na radnu površinu,oblikovati dvanaest kajzerica večine mandarine,
poređati ih na pleh obložen pek papirom, ostaviti da odmara još 15 ak
minuta.
Potom po svakoj loptici oštrim nožićem napraviti unakrsan prorez na sredini i posuti semenkama lana ili suncokreta.
Коментари
Постави коментар