Rustične kajzerice

 

 Rustične kajzerice

 Spolja hrskave, a unutra meke i jako ukusne, lagane za propremu.Odlično se slažu sa nekim humus namazom, šunkom i sirom.

 


                                                                       Potrebni sastojci:


400 ml. vode

kašičica soli,

kašičica šećera,

pola kocke svežeg kvasca ili kesica suvog,

4 kašike maslinovog ulja ili 30 gr. rastopljenog maslaca

300 gr.  integralog pšeničnog brašna,

300 gr. brašna od spelte, ili ražano, kombinujte kako vama odgovara






Priprema:

 


U toploj vodi razmutiti kvasac i kašiku šećera i ostaviti  ok 10 minuta da uskisne.
Zatim dodati so, maslinovo ulje ili otopljen maslac i postepeno dodavati brašno, sve sjediniti u finu kompaktnu masu.Možda vam se učini da treba još brašna, ali ne treba.
Posudu u kojoj ste mesili testo premazati uljem i vratiti testo, pa ga po vrhu premazati sa kašikom ulja.

Prekriti sa streč folijom i ostaviti da naraste oko 30 minuta.
Nakon toga,testo prebaciti na radnu površinu,oblikovati dvanaest kajzerica večine mandarine, poređati ih na pleh obložen pek papirom, ostaviti da odmara još 15 ak minuta.
Potom po  svakoj loptici  oštrim nožićem napraviti unakrsan prorez na sredini i posuti semenkama lana ili suncokreta.

Rernu uključiti na 180-200 stepeni i peći oko 20 minuta, odnosno dok de dobiju finu zlatnu boju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Voćni kolač bez jaja

Štangle sa suvim vocem