Lažna punjena paprika
Lažna punjena paprika
Zdrava verzija punjenih paprika, bez prženja i masnoće, jako ukusno, sočno uz testeninu ili krompir pire imate odličan ručak.
Post je nastao u saradnji sa President Srbija.
Potrebni sastojci:
3 sveže paprike,
350 gr. mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
1 kašičica suvog začina,
1/2 kašičice soli,
bobera,
2 kašike prezli, ili mleveni lan,
1 kašičica slatke aleve parike,
seckani peršun.
Priprema:
U secku isitniti papriku ,crni i beli luk, pa sve prebaciti u veću posudu, dodati mleveno meso, prezle, suvi začin, so, alevu papriku i sve sjediniti.Ostaviti u frižider na 10 minuta.
Nakon toga vodom navlažiti ruke ili možete nauljiti i oblikovati manje kuglice .Ređati ih na pleh od rerne, obložen pek papirom.
Rernu zagrejati na 180 stepeni, ubaciti pleh sa kuglicama i peći 20 minuta.
Za to vreme napraviti sos za koji je potrebno:
300 ml. paradajz soka, ili tomatina...
200 ml. vode,
seckani peršun,
1 kašičica suvog začina,
1 kašičica soli,
1/2 kašičice šećera,
50 ml. pavlake za kuvanje light president
U šerpu u kojoj će vam se kuvati kuglice sipati tomatino i vodu i pustiti da proključa,potom dodati začine, pavlaku i promešati, dodati pečene kuglice, smanjiti jačinu temperature na blago i pustiti da se prokuva još 10ak minuta.
Služiti uz bilo koju testeninu ili krompir pire, mada uz njoke je jako ukusno.
Коментари
Постави коментар