Susam uštipci

 Susam uštipci

Divni, mekani, penasti, jako ukusni, kada ih jednom  napravite, postaće vam omiljeni. 


Potrebni sastojci:

(mera šolje je 200 ml.)

1 šolja toplog mleka,

četvrtina kockice svežeg kvasca ili pola kesice suvog,

1 kašika šećera,

1 kašičica soli, 

3 šolje brašna,

100 gr. susama 

 malo vode za umakanje.

 

Priprema:

U toplo mleko staviti kvasac i kašiku šećera i ostaviti 10ak minuta da se aktivira.
Nakon toga u posebnu pasudu  sasuti brašno i so i na kraju dodati kvasac.
Zamesiti finu smesu ne mnogo čvrsto,prekriti krpom i ostaviti na toplom 30 minuta.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu, podeliti na osam delova i napraviti loptice.

U jednu činiju sipati vodu, a u drugu sipati susam.Svaku lopticu umočiti u vodu , pa uvaljajte susam,

Na radnu površinu posuti malo brašna i razvući lopticu, podeliti na četiri trougla .

U posudu za prženje staviti ulje,oko 250 ml. Zagrejati dobro ulje i malo smanjiti kada se počne sa prženjem, po par minuta sa jedne i par minuta sa druge strane. 
Uvek u ulje stavite gornju stranu uštipaka,ne onu koja je bila da radne površine.
Pržene uštipke ređati na ubrus da bi pokupio višak masnoće.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Slane korpice i kuglice

Rozen torta sa malinama

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice