Susam uštipci

 Susam uštipci

Divni, mekani, penasti, jako ukusni, kada ih jednom  napravite, postaće vam omiljeni. 


Potrebni sastojci:

(mera šolje je 200 ml.)

1 šolja toplog mleka,

četvrtina kockice svežeg kvasca ili pola kesice suvog,

1 kašika šećera,

1 kašičica soli, 

3 šolje brašna,

100 gr. susama 

 malo vode za umakanje.

 

Priprema:

U toplo mleko staviti kvasac i kašiku šećera i ostaviti 10ak minuta da se aktivira.
Nakon toga u posebnu pasudu  sasuti brašno i so i na kraju dodati kvasac.
Zamesiti finu smesu ne mnogo čvrsto,prekriti krpom i ostaviti na toplom 30 minuta.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu, podeliti na osam delova i napraviti loptice.

U jednu činiju sipati vodu, a u drugu sipati susam.Svaku lopticu umočiti u vodu , pa uvaljajte susam,

Na radnu površinu posuti malo brašna i razvući lopticu, podeliti na četiri trougla .

U posudu za prženje staviti ulje,oko 250 ml. Zagrejati dobro ulje i malo smanjiti kada se počne sa prženjem, po par minuta sa jedne i par minuta sa druge strane. 
Uvek u ulje stavite gornju stranu uštipaka,ne onu koja je bila da radne površine.
Pržene uštipke ređati na ubrus da bi pokupio višak masnoće.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice