Susam uštipci
Susam uštipci
Divni, mekani, penasti, jako ukusni, kada ih jednom napravite, postaće vam omiljeni.
Potrebni sastojci:
(mera šolje je 200 ml.)
1 šolja toplog mleka,
četvrtina kockice svežeg kvasca ili pola kesice suvog,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
3 šolje brašna,
100 gr. susama
malo vode za umakanje.
Priprema:
U toplo mleko staviti kvasac i kašiku šećera i ostaviti 10ak minuta da se aktivira.
Nakon toga u posebnu pasudu sasuti brašno i so i na kraju dodati kvasac.
Zamesiti finu smesu ne mnogo čvrsto,prekriti krpom i ostaviti na toplom 30 minuta.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu, podeliti na osam delova i napraviti loptice.
U jednu činiju sipati vodu, a u drugu sipati susam.Svaku lopticu umočiti u vodu , pa uvaljajte susam,
Na radnu površinu posuti malo brašna i razvući lopticu, podeliti na četiri trougla .
U
posudu za prženje staviti ulje,oko 250 ml. Zagrejati dobro ulje i malo
smanjiti kada se počne sa prženjem, po par minuta sa jedne i par minuta
sa druge strane.
Uvek u ulje stavite gornju stranu uštipaka,ne onu koja je bila da radne površine.
Pržene uštipke ređati na ubrus da bi pokupio višak masnoće.
Коментари
Постави коментар