Španska pita (Carska pita)
Španska pita (Carska pita)
Brza, jednostavna, ukusna i sutradan.
Recept nam se svima manje više sličan, samu pripremu možete prilagoditi svom ukusu.
Možete je praviti u kombinaciji integralno pšenično i kukuruzno brašno.
Potrebni sastojci :
3 jaja,
1 čaša pšeničnog brašna,
1 čaša kukuruznog brašna,
200 ml jogurta,
100ml ulja,
100 gr.seckane na kockice šunke, ili bilo sta suhomesnato
100 gr sitnog sira ili fete,
2 kisela krastavca - oceđena
1 crvena paprike ili zelena i crvene koju imate,
1 kašičica soli,
1 prašak za pecivo.
Priprema:
Umutiti belanca penasto, dodati žumanca, pa odložiti mikser. Dodati jogurt, ulje, brašno pšenično i kukuruzno, prašak za pecivo i sve sjediniti špatulom.
Potom dodavati, prvo isitnjen sir, šunku,kisele krastavčiće, papriku i na kraju kašičicu soli.
Sve sjediniti , uzeti pleh četvrtasti, dim. 30x20cm. , mada možete i u kalup za kuglof ili kao mafini.
Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem i posuti brašnom.
Rernu uključiti na 180 stepeni i peći pitu oko 30 do 35 minuta.
Služiti je uz jogurt ili kao hladno predjelo.
Коментари
Постави коментар