Španska pita (Carska pita)



Španska pita (Carska pita) 

Brza, jednostavna, ukusna i sutradan. 
Recept nam se svima manje više sličan, samu pripremu možete prilagoditi svom ukusu. 
Možete je praviti u kombinaciji integralno pšenično i kukuruzno brašno. 
 
 
 

Potrebni sastojci :
 
 
3 jaja,
1 čaša pšeničnog brašna,
1 čaša kukuruznog brašna, 
200 ml jogurta,
100ml ulja,
100 gr.seckane na kockice šunke, ili bilo sta suhomesnato 
100 gr sitnog sira ili fete,
 2 kisela krastavca - oceđena
 1 crvena paprike ili zelena i crvene koju imate,
1 kašičica soli,
1 prašak za pecivo. 
 


Priprema:
 
Umutiti belanca penasto, dodati žumanca, pa odložiti mikser. Dodati jogurt, ulje, brašno pšenično i kukuruzno, prašak za pecivo i sve sjediniti špatulom.
 
Potom dodavati, prvo isitnjen sir, šunku,kisele krastavčiće, papriku i na kraju kašičicu soli.
Sve sjediniti , uzeti pleh četvrtasti, dim. 30x20cm. , mada možete i u kalup za kuglof ili kao mafini. 
Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem i posuti brašnom.
Rernu uključiti na 180 stepeni i peći pitu oko 30 do 35 minuta. 
Služiti je uz jogurt ili kao hladno predjelo. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim vocem

Starinske štangle sa džemom i orasima