Čokolada u četiri boje
Čokolada u četiri boje
Jako kremasta, ukusna, sa tri vrste čokolade. Veoma jednostavna za pripremu, jedino što morate sačekati da se dobro stegne.
Ako ste ljubitelj čokolade, verujem da će vam se svideti.
Potrebni sastojci:
Korica:
3 jaja
150 g čokolade
65 g maslaca
4 kašike šećera
1 kašika brašna.
Za fil:
500 g maskarpone sira,
2 kašike šećera,
5 dl slatke pavlake,
100 g tamne čokolade,
100 g mlečne čokolade,
100 g bele čokolade,
30 gr. putera,
1/2 kesice vanilin-šećera.
Priprema korice:
Čokoladu izlomiti na kockice i sa maslacom rastopiti na pari. Umutiti žumanca i šećer, tako da se smesa udvostruči, pa u to umešajte rastopljenu čokoladu I puter I kašiku brašna.
Belanca umutiti u čvrst šam i na kraju ih lagano umešati sa umućenom smesom.
Pripremljenu smesu izliti u pleh obložen pek papirom prečnika 22 cm .Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Priprema fila:
Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, sa kockicom putera, (10gr.), a u belu čokoladu osim putera, dodati i vanilin-šećer.
Mikserom umutiti maskarpone i šećer, pa u to dodati umućenu slatku pavlaku.
Podeliti smesu na tri dela, pa u jedan dodajte rastopljenu tamnu čokoladu, u drugi rastopljenu mlečnu, a u treći rastopljenu belu čokoladu.
Filovanje:
Preko kore premazati prvo tamni,pa mlečni i na kraju beli fil.
Tortu ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Dekorisati po želji, narendati čokoladu ili samo posuti čokoladnim mrvicama.
Коментари
Постави коментар