Čokolada u četiri boje

 

Čokolada u četiri boje

 Jako kremasta, ukusna, sa tri vrste čokolade. Veoma jednostavna za pripremu, jedino što morate sačekati da se dobro stegne. 

Ako ste ljubitelj čokolade, verujem da će vam se svideti. 



Potrebni sastojci:

(original recept)


Korica:

3 jaja

150 g čokolade

65 g maslaca

4 kašike šećera

1 kašika brašna.

 

Za fil:

500 g maskarpone sira,

2 kašike šećera,

5 dl slatke pavlake,

100 g tamne čokolade, 

100 g mlečne čokolade, 

100 g bele čokolade, 

30 gr. putera, 

1/2 kesice vanilin-šećera.



Priprema korice:

Čokoladu izlomiti na kockice i sa  maslacom rastopiti na pari. Umutiti  žumanca i šećer, tako da se smesa udvostruči,  pa u to umešajte rastopljenu čokoladu I puter I  kašiku brašna.

Belanca umutiti u čvrst šam  i na kraju  ih lagano umešati  sa umućenom smesom.

Pripremljenu smesu  izliti u pleh obložen pek papirom  prečnika 22 cm .Peći  na 180 stepeni oko 30 minuta.

Priprema fila:

 

Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, sa kockicom putera, (10gr.), a u  belu čokoladu  osim putera, dodati  i vanilin-šećer.

 Mikserom umutiti maskarpone i šećer, pa u to dodati  umućenu slatku pavlaku.

Podeliti smesu na tri dela, pa u jedan dodajte rastopljenu tamnu čokoladu, u drugi rastopljenu mlečnu, a u treći rastopljenu belu čokoladu.



Filovanje:

Preko kore  premazati  prvo tamni,pa  mlečni  i na kraju  beli fil.

Tortu ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.

Dekorisati po želji, narendati čokoladu ili samo posuti čokoladnim mrvicama.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim vocem

Starinske štangle sa džemom i orasima