Ananas torta
Ananas torta
Prelepa, osvežavajuća, kremasta torta sa ananasom.
Ukoliko volit voćne torte, ova torta je pravi izbor, možete je praviti sa drugim sezonskim voćem, jagodama, malinama, breskvama....
Potrebni sastojci:
Za koricu:
300 gr.mlevenog plazma keksa,
100 gr. mlevenih oraha,
100 gr. mlevenih oraha,
100 gr.šećera u prahu,
100 gr.omekšalog putera,
Pet kašika soka iz konzerve od ananasa ili jedna šoljica mala od kafe.
fil:
400 ml.slatke pavlake,
300 gr.krem sira,bilo kog, ili maskarpone
100 gr.bele čokolade,
1 želatin,
jedna konzerva ananasa,
Glazura:
200 gr. bele čokolade,
100ml. slatke pavlake,
ili staviti običnu glazuru od 100 gr. bele čokolade i par kašika ulja.
Glazura:
200 gr. bele čokolade,
100ml. slatke pavlake,
ili staviti običnu glazuru od 100 gr. bele čokolade i par kašika ulja.
Priprema torte:
U posudu sa mlevenim plazma keksom i orasima,dodati
otopljen margarin i sok od ananasa.
Sve sjediniti i utapkati u kalup.Potom ostaviti u frižider
dok se umuti fil.
Fil:
Slatku pavlaku umutiti vrlo kratko, dodati krem sir,sve dobro sjediniti.
U umućen fil dodati otopljenu belu čokoladu malo prohlađenu.
Sve
sjediniti, a želatin peliti sa 6 kašika vode i ostaviti 10 min. da
nabubri.Nakon toga staviti ga na šporet i rastopiti do vrenja.
U posebnu posudu odvojiti dve kašike fila i dodati želatin, sve dobro izmešati i dodati u umućenu slatku pavlaku.
Izvaditi koricu iz frižidera.
U umućen fil dodati ananas, ako su kolutovi ,tada mogu da se iseku na sitnije komade.
Potom preko korice naneti fil,utapkati ga da popuni praznine između ananasa.
Na kraju lagano celi kalup udariti o
radnu površinu,da bi se fil lepo slegao,da nema praznina.
Po vrhu preliti glazuru od bele čokolade ili beli ganache, tako što se slatka pavlaka zagreje do vrenja, skine sa šporeta, doda se izlomljena bela čokolada, sve se meša dok se ne otopi čokolada.
Dobijeni ganach preliti preko torte.
Ostaviti u frižider da se ohladi, najbolje
preko noći da se sve lepo sjedini.
Коментари
Постави коментар