Bambi kolač

 Bambi kolač

 

Tamo gde se spajaju pavlaka, lešnik, čokoladno mleko i neizostavni Plazma mleveni keks, nastaje rapsodija ukusa, koja je raj za nepca.

Kolač, jednostavne pripreme (napravi se za 15 minuta), koga obožavaju,kako deca  tako i odrasli, kremast, sočan, ukusan, topi se u ustima.

Sponzorisani post


Potrebni sastojci:

5 jaja,

5 kašika šećera,

5 kašika brašna,

100 ml. ulja,

1 prašak za pecivo,

3 kašike kako praha,

za preliv korice:

300 ml. čokoladnog mleka.

 

Nadev:

2 čaše kisele pavlake,

200 gr. mlevenog Plazma keksa

5 kašika mlevenog pečenog lešnika,

150 gr. šećera u prahu.

 

200 gr. krem šlaga i čaša kisele vode ili mleka, ili 250 ml slatke pavlake,

dve  kašike nugat krema,

rendana čokolada za dekoraciju.

 

Priprema:

 Za početak odvojiti belanca od žumanaca i umutiti u čvrst šam.

Dodati šećer, nastaviti sa mućenjem još par minuta pa dodati žumanca, ulje,brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom.
 
Smesu sipati u pleh dimenzija 30x20cm. i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 20 minuta.
Proveriti čačkalicom da li je kora pečena.
 
Pečenu koricu izvaditi iz rerne i prohladiti.
 
Ravnomerno je preliti  sa čokoladnim mlekom.

 Nadev:

U posudu za mućenje sipati kiselu pavlaku, izmešati, dodati mleveni plazma keks, lešnike, šećer u prahu i sve lagano sjediniti.

Pripremljen nadev naneti na ohlađenu koricu.

 

Umutiti šlag, ili slatku pavlaku, dodati dve kašike nugat krema i premazati kolač po vrhu kolača i posuti mlevenom plazmom i seckanom čokoladom.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim vocem

Ferrero rolat