Bambi kolač
Bambi kolač
Tamo gde se spajaju pavlaka, lešnik, čokoladno mleko i neizostavni Plazma mleveni keks, nastaje rapsodija ukusa, koja je raj za nepca.
Kolač, jednostavne pripreme (napravi se za 15 minuta), koga obožavaju,kako deca tako i odrasli, kremast, sočan, ukusan, topi se u ustima.
Post je urađen u saradnji sa Plazma zvanična
Potrebni sastojci:
5 jaja,
5 kašika šećera,
5 kašika brašna,
100 ml. ulja,
1 prašak za pecivo,
3 kašike kako praha,
za preliv korice:
300 ml. čokoladnog mleka.
Nadev:
2 čaše kisele pavlake,
200 gr. mlevenog Plazma keksa
5 kašika mlevenog pečenog lešnika,
150 gr. šećera u prahu.
200 gr. krem šlaga i čaša kisele vode ili mleka, ili 250 ml slatke pavlake,
dve kašike nugat krema,
rendana čokolada za dekoraciju.
Priprema:
Za početak odvojiti belanca od žumanaca i umutiti u čvrst šam.
Nadev:
U posudu za mućenje sipati kiselu pavlaku, izmešati, dodati mleveni plazma keks, lešnike, šećer u prahu i sve lagano sjediniti.
Pripremljen nadev naneti na ohlađenu koricu.
Umutiti šlag, ili slatku pavlaku, dodati dve kašike nugat krema i premazati kolač po vrhu kolača i posuti mlevenom plazmom i seckanom čokoladom.
Коментари
Постави коментар