Krompir alla carbonara

Krompir alla carbonara
 
 
Veoma ukusno, jednostavno i brzo se sprema, može  biti  prilog uz neko meso ili kao glavno jelo.






Potrebni sastojci:


1 kg krompira,
1 glavica crnog luka,
150 gr. slanine ili dimljenog vrata ili šunke,
180 ml. kisele pavlake,
200 ml. pavlake za kuvanje,
100 gr. trapista, 
malo parmezana,
2 jaja,
so,biber, seckani peršun
 
 

Priprema:

Krompir oprati, oljuštiti i iseći na deblje kolutove, ubaciti u vrelu vodu i kuvati 10 minuta, da bude do pola skuvan, jer će se naknadno peći.
U tiganju na malo ulja propržiti luk dok ne bude staklast , dodati slaninicu, tek toliko da pusti sokove.
Za to vreme u posebnoj posudi sjediniti kiselu i pavlaku za kuvanje i narendan sir.
Krompir procediti i dodati u pekač sa preprženim lukom i slaninicom, preliti sa smesom od pavlake, sve lagano sjediniti, posuti seckanim peršunom i staviti da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu, smaniti na 160 i peći još 10ak minuta.
Može se služiti kao glavno jelo, ili  kao prilog uz meso.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice