Kikiriki puter

 

 

 Kikiriki puter


Ne znam za druge, ali odavno sam stekla naviku da sve što može da se napravi, ne kupujem.

Kikiriki puter je primer, jednostavno i brzo se priprema, očas posla imate zdrav i veoma ukusan namaz.

Sadrži zdrave masnoće, nizak nivo ugljenih hidrata, bogat vlaknima i proteinima, veoma zasitan i veliki je pokretač energije u našem oragnizmu.

Slanoću možete sami da korigujete, isto tako, ako želite da ima komadića kikirikija, samo ga kraće meljete u secku.

 

Potrebni sastojci:

400 g kikirikija,

2 kašike ulja,

1 kašika meda,

ako je neslani kikiriki dodati prstohvat soli.

Priprema:

Za pripremu  putera  možete koristiti kikiriki koji želite- pečeni, prženi, slani, neslani... 

Sve sastojke jednostavno pomešajte u blenderu ili seckalici i meljite oko minut, zaustaviti secka, pa špatulom skinuti sa zidova ostatke kikirikija, pa nastaviti seckanje dok ne dobijete glatku smesu. 

Za to vam je potrebno svega nekoliko minuta i imate sjajan namaz koji možete koristiti uz bilo šta, voće, sveže povrće, kako želite.

Može stajati u frižideru i van njega, jer su namirnice nekvarljive.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice