Bazlame

                                                                  Bazlame 

Poznate kao turki šuplji hleb, veoma popularan kod nas, slične su tortiljama ili indijskom hlebu.Mekane, vazdušaste, jako ukusne u njih možete upakovati šta želite, od ćevapa, belog mesa, namaz salata..., preklopite i uživate. 

Potrebni sastojci:

150 ml.vode,
150 ml. jogurta,
5 kašika ulja (maslinovo ili suncokretovo)
20 gr. svežeg kvasca,
kašičica soli,
kašičica šećera,
450-500 gr. brašna. 

Priprema :

U toplu vodu izmrviti kvasac,dodati šećer i ostaviti da naraste 10 ak minuta.
Nakon toga u posudu sipati, jogurt,  brašno, ne treba svo brašno već 400 gr.posoliti,dodati ulje  i lagano dodavati kvasac.
Mesiti testo dok se sastojci ne sjedine, mekano, mekše nego za kiflice, ako testo bude tvrdo dodajte još mlake vode.
Umešeno testo ostaviti  15 minuta na toplom da naraste.
Potom od naraslog testa kidati loptice veličine mandarine, dlanovima oblikovati lopticu i uvaljati u brašno i razvući veličinu tanjira debljine  1 cm.Da bi  se lakše i pravilnije razvukla tortilja potrebno je posipati brašnom i oklagijom ili dlanovima razvući testo.
Peći  na teflonskom tiganju, suvokm , bez masnoće,na ne mnogo jakoj temperaturi, par minuta sa jedne i par minuta sa druge strane.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice