Rozen torta sa malinama Može se koristiti i kao posni kolač,vrlo je ukusan i sto je najvažnije,deca ga obožavaju. Evo recepta: 1 pakovanje korica za rozen tortu Prvi fil: Skuvati 500 gr.malina može zaleđenih ,sa 2 čaše vode,kada provri kuvati ga 5 min.skinuti sa strane i procediti kroz cediljku.Treba da se dobije 4 dcl soka. Ako bude više odasuti,ako bude manje dodati još malo tople vode,ali mora da bude 4 dcl.soka. Vratiti sok na šporet,dodati 200 gr.šećera, 2 pudinga od vanile koji se razmute sa malo vode. Skuvati puding u soku od malina ostaviti da se ohladi i dodati 1/2 umućenog margarina. Ako nemate maline ja sam probala sa sokom od jagoda Nektar.Isto je vrlo ukusno i jednostavnije. Drugi fil: 1/2 l Fante,(za mrsnu varijantu koristiti mleko),8 kaš.šećera staviti da vri,dodati u provrelo 2 pudinga od vanile razmućenog sa malo vode. Skuvati i u prohladjeno dodati 1/2 umućenog margarina. Staviti na plato jednu koru pa žuti fil,drugu koru pa crve...
Slane korpice i kuglice sa feta sirom... Sjajan izbor hladnog predjela kojim možete da ulepšate vašu slavsku ili prazničnu trpezu... Potrebni sastojci: 1 jaje, 125 gr.maslaca ili margarina, 1/2 kašičice soli, 1 kašičica praška za pecivo, 250 gr.brašna. Margarin naseckan na kockice, jaje i so sjediniti,može i mikserom,pa dodati postepeno brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umesiti glatko testo. Rernu uključiti na 180 stepeni. Od testa otkidati male komadiće i dlanovima oblikovati kuglice veličine malo većeg lešnika. Stavljati ih u modle. Mogu biti silikonske za mini projice ili komadne metalne modle, kako želite ili koje imate. Palcem utisnuti testo u modlu i rastanjiti po celoj površini, da bude baš tanko, jer će narasti prilikom pečenja. Staviti ih u rernu i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 10 ak minuta. Pečene korpice ostaviti da se ohlade,pa ih puniti filom. Ako vam se deformiši ili previše narastu, nakon pečenja još tople m...
Pekarski burek... Jednostavan i brz,kao iz pekare,pogodan za iznenadne goste,doručak ili večeru uz jogurt ili kiselo mleko... Za nadev možete koristiti sir, meso, pečurke ili po izboru.. Potrebni sastojci: 500 gr.kora za pite, 200 ml.kisele vode, 200 ml.ulja, 300 gr.sitnog sira ili Za burek sa mesom: 300 gr.mlevenog mesa, Glavica crnog luka, Biber i so po ukusu. Na malo ulja propržiti glavicu luka, dodati meso i pržiti oko 10ak minuta.Dodati soli i bibera po ukusu i sa ovim filovati burek. U šerpicu usuti kiselu vodu i ulje i staviti na šporet i zagrevati do vrenja. Skinuti sa šporeta i sa ovim premazivati kore. Tepsiju obložiti pekarskim papirom. Po dnu rasporediri tri kore, tako da polovina bude u tepsiji,a ostatak preko,da bi sa tim na kraju prekrili napravljenu pitu. Preostale kore podeliti na dva dela. Od prvog dela uzimati tri kore gužvati i slagati u tepsiju. Poprskati kore sa vodom i ulje...
Kolač sa euro kremom i plazmom... Veoma jednostavna poslastica za sve one koji vole kombinaciju euro krema i plazma keksa. Potrebni sastojci:(šolje su od 200 ml.) 2 jaja, 2 šolje šećera, 2 šolje mleka, 2 šolje mlevenog plazma keksa, 1 1/2 šolja ulja 2 šolje brašna, 1 prašak za pecivo 2 kašike kakao praha Za premaz kolača je potrebno 250 gr.euro krema Sve sastojke za testo sjedinite,tako što prvo umutite belanca,dodate šećer,žumanca,mleko,ulje,mleveni keks,brašno sa praškom za pecivo.Brašno obavezno prosejte, da se kolač ne bi, prilikom pečenja podigao na sredini. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i kada smesu saspete u pleh,malo lupite plehom o radnu površinu ili ga protresite da se sve sjedini i da ravnomerno narasta prilikom pečenja.Dimenzije pleha su 30x20cm.,mada može i veći,jer je kolač po deblji. Pecite testo na 180 stepeni 30-tak minuta ili dok se ne ispeče,ne vadite ga odmah iz rerne , ...
Štangle sa suvim voćem su obavezan slavski kolačc bilo da je posna ili mrsna varijanta,miris ruma,suvog voća je divan.Jedan sočan,mirisan,jednostavan i vrlo izdašan kolač. Recept: 1 list oblande-veće 4-5 kašika džema od šipurka ili kajsija 22 kaš.šećera 150 gr.mlevenih oraha 150 gr.seckanih oraha 150gr.seckanih smokvi 150 gr.suvog grožđa 150 gr.mlevenog keksa 150 gr.žele bombona 250 gr.margarina 2 štangle čokolade Vanil šećer Rum Beli fondan Priprema: Jedna vecća oblanda,jedan list nam je potreban.Premazati džemom od šipurka ili kajsija. Oko 500 gr.keksa četvrtastog umočiti u rum(nekoliko kapi arome ruma razmutiti u čaši vode) ili skuvanu kafu,poslagati keks po džemu u ostaviti u stranu dok se skuva fil. Fil: 22 kašike šećera preliti sa čašom vode ili čašom mleka ,ako je mrsna slava. Razmutiti i pustiti da vri par minuta pa u to dodati jedan margarin i polako...
Brze integralne pogačice sa sirom,jednostavne za pripremu,meke,ukusne,hrskave i zdrave. Potrebni sastojci: (original recept) 300 gr.sira,(sitnog sira,fete...), 2 jaja, 8 kašika ulja,maslinovo ili suncokretovo, 8 kašika mleka, 1 prašak za pecivo, 1 ravna kašika sode bikarbone, 1 kašičica soli, 200 gr.integralnog brašna, 200 gr.belog brašna tip 400 za premazivanje jogurt, susam, seme lana. Sir i jaja izmešati,dodati ulje,mleko,so,brašno pomešsano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom,brašno dodavati postepeno,mesiti testo mekano tek toliko da se ne lepi za prste. Razvući testo,ako treba posuti belo brašno da bi se razvuklo fino testo debljine 1.5 cm. PogaČice složiti u pleh obložen pek papirom i ostaviti da odstoje dok se rerna ne ugreje na 200 stepeni. Premazati kašikom jogurta i posuti semenkama. Peku se oko 15 ak minuta na 200 stepeni,dok blago porumene. Služiti ih uz neki namaz ili jogurt... ...
Коментари
Постави коментар