Pita sa jabukama
Pita sa jabukama
Najjednostavnija, najlakša, ali najukusnija.
To je ono kada po radnoj površini poređate šećer, griz, ulje, jabuke, ređate kore i ne štedite ni na čemu, pogotiovo na cimetu i muskatnom oraščiću.Složite u pleh, pečete i uživate u mirisu...
Potrebni sastojci:
1 pakovanje kora za pitu,
1,2 kg-1,5 kg jabuka,
300 gr. šećera,
200 ml. ulja,
5 kašika griza,po jedna dobra kašika za svaku rolnu.
cimet,
muskatni oraščić,
vanil šećer,
šećer u prahu.
sok od limuna.
Možete jabuke izrendati i poprskati limunovim sokom.
Izvaditi kore i prebrojati koliko ima komada. Ako su tanje i lepše su, ima ih više u pakovanju, kod mene ih je bilo 20 komada. Tako da sam stavljala po četiri kore i imala pet rolni.
Na svaku rolnu ide 250-300 gr. jabuka, odnosno dve jabuke, po pet kašika šećera, kašika griza i pet kašika ulja.
Jabuke možete prvo oljuštiti i izrendati, a možete direktno rendati na koru.
Prvu koru poprskati uljem, posuti ravnu kašiku šećera , tako još dve kore, a na četvrtu narendati jabuke, poprskati sokom od limuna, posuti sa dve kašike šećera, dve kašike ulja, kašika griza, cimet, muskatni oraščić.
Umotati u rolnu i staviti u pleh obložen pek papirom.
Na isti način uviti i ostale rolne. Po vrhu premazati uljem i peći na 180 stepeni oko 30 minuta, dok pita fino porumeni.
Izvaditi, prekriti čistom krpom i ostaviti da se prohladi.
Pre sečenja posuti prah šećerom zamirisanim jednom vanilom.
Коментари
Постави коментар