Pita sa jabukama

 Pita sa jabukama

Najjednostavnija, najlakša, ali najukusnija.

To je ono kada po radnoj površini poređate šećer, griz, ulje, jabuke, ređate kore i ne štedite ni na čemu, pogotiovo na cimetu i muskatnom oraščiću.Složite u pleh, pečete i uživate u mirisu...



Potrebni sastojci:

1 pakovanje kora za pitu,

1,2 kg-1,5 kg jabuka,

300 gr. šećera,

200 ml. ulja,

5 kašika griza,po jedna dobra kašika za svaku rolnu.

cimet,

muskatni oraščić,

vanil šećer,

šećer u prahu.

sok od limuna.


Možete jabuke izrendati i poprskati limunovim sokom.

Izvaditi kore i prebrojati koliko ima komada. Ako su tanje i lepše su, ima ih više u pakovanju, kod mene ih je bilo 20 komada. Tako da sam stavljala po četiri kore i imala pet rolni.

Na svaku rolnu ide 250-300 gr. jabuka, odnosno dve jabuke, po pet kašika  šećera, kašika griza i pet kašika ulja.

Jabuke možete  prvo oljuštiti i izrendati, a možete direktno rendati na koru.

Prvu koru poprskati uljem, posuti ravnu kašiku šećera , tako još dve kore, a na četvrtu narendati jabuke, poprskati sokom od limuna, posuti sa dve kašike šećera, dve kašike ulja, kašika griza, cimet, muskatni oraščić.

Umotati u rolnu i staviti u pleh obložen pek papirom.

 Na isti način uviti i ostale rolne. Po vrhu premazati uljem i peći na 180 stepeni oko 30 minuta, dok pita fino porumeni.

Izvaditi, prekriti čistom krpom i ostaviti da se prohladi.

Pre sečenja posuti prah šećerom zamirisanim jednom vanilom.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim voćem

Voćni kolač bez jaja