Voćna nepečena torta


              Veoma jednostavna i kremasta, možete koristiti voće po želji, jagode, višnje, maline, breskve,kajsije, ananas, a postupak je potpuno isti. Po meni najbolji ukus  ima kada se kombinuje kiselkasto voće, jer je u tom slučaju torta  baš osvežavajuća.








Potrebni sastojci:

300 gr. mlevenog keksa,

100 gr. mlevenih oraha, lešnika,badema...

125 gr. putera ili margarina,

100 gr. šećera u prahu,

korica limuna, (po želji),

100 ml. soka od narandže gaziranog,



Fil:


450 ml. slatke pavlake,

180 ml.kisele pavlake,

200 gr. krem sira,

150 gr. šećera u prahu,

kesica želatina i 50 ml.vode.


Voćni fil:

500 gr. voća, maline, višnje, ribizle,...

5 kašika  šećera,

100 ml. vode,

1 kesica pudinga od vanile i 50 ml.vode.


Ganache glazura:


50 ml. slatke pavlake

100 gr. bele čokolade.
 
 
 







Priprema:



U posudu za mućenje staviti keks,mlevene orahe, prah šećer, puter, koricu limuna i sve lagano promešati, dodati sok od pomorandže i sjediniti sve u finu kompaktnu masu koja ne teba da bude mnogo meka.

Na  podlozi kalupa  prečnika 26 cm. utapkati smesu od keksa i staviti u frižider.



Skuvati voćni fil u šerpi tako što se zagreje voće, šećer i voda i kada  provri kuvati 3 minuta, puding razmutiti sa malo vode, pa  dodati u voće i mešati dok se ne zgusne.

  Izvaditi kalup iz frižidera, voćni fil staviti preko kore, ostaviti da se malo prohladi pa fil od slatke pavlake i sira.



Želatin razmutiti i ostaviti da nabubri.

Sir umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati kiselu pavlaku, a u  drugoj posudi umutiti slatku pavlaku.

Zatim umućenoj slatkoj pavlaci dodati smesu od krem sira i sve lagano sjediniti.

Zagrejati nabubreli  želatin da se otopi na najnižoj temperaturi, pa odvojiti kašiku fila i sjediniti sa želatinom i sve zajedno  lagano sipati u posudu sa sirom i slatkom pavlakom.

Još malo umutiti,dok se sjedine svi sastojci.

Zagladiti tortu i staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Minimum par sati, ali najbolje  ostaviti do sutradan.



Kada se torta stegla napraviti ganache od bele čokolade( ne krem tabla, mora biti prava bela čokolada) i slatke pavlake.

Zagrejati slatku pavlaku do vrenja, skinuti sa šporeta i dodati izlomljenu belu čokoladu, ostaviti 5 minuta, izmešati i ostaviti nekoliko minuta da se prohladi.

Tortu preliti pripremljenom glazurom i ostaviti na hlađenje.
 
 

 
 
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Rozen torta sa malinama

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta