Najlakše turšija paprike

 Najlakše turšija paprike

Sezona spremanja zimnice je počela i evo jednog recepta  sa kojim možete da obogatite vaše police u špaizu.Priprema je vrlo jednostavna, nije potrebno mnogo vremena, paprike su ukusne, hrskave, a što je najvažnije bez konzervansa.



Potrebno je:

(original recept)

2 kg. paprika šilja, možete staviti crvene, zelene, ja sam stavila papriku  Amandu, jer je najviše koristim za zimnicu,

1l vode,

500 ml. sirćeta,

150gr. šećera, 

120 gr. soli,

glavica belog luka,

500 gr.šargarepe,

biber u zrnu,

peršun i celer.



Priprema: 


Paprike oprati, očistiti od semenki,iseći ih na tanke šnite.

Čiste tegle puniti isečenim paprikama, tako što se slažu uspravno, doda im se isečen beli luk, šargarepu isečenu na kolutiće, peršun i celer.


Preliv:

Zagrejati vodu do vrenja, dodati so,šećer,biber u zrnu, promešati i kada provri skinuti sa športeta i dodati sirće.

Tako pripremljen preliv prohladiti i mlakim naliti paprike, dok je još mlako poklopiti i složiti na neko tamno i hladno mesto.

Mogu se služiti posle nekoliko dana,


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice