Đulbastije

Đulbastije

Sočne,mekane, jako ukusne pljeskavice od mesa i krompira,obučene u bešamel sos.Priprema  traje svega pola sata,ali zato verujte imate obrok za svaku priliku.







Potrebni sastojci:



500 gr. mlevenog mesa,
500 gr. krompira,
2 -3 glavice crnog luka,
2 čena belog luka,
2 kašike brašna,
1 jaje,
so, bober i suvi začin, peršun po želji.




Preliv:

3 ravne kašike brašna,
malo ulja ili putera,
500 ml. mleka,
200 ml.pavlake za kuvanje,
malo soli,bibera,
komadić trapista, gaude, edamera, šta imate...









U posudu staviti mleveno meso, dodati jaje, citno seckan crni luk, beli luk, brašno.
Krompir narendati i dodati u smesu sa mesom. Po želji posoliti, dodati bibera i suvog začina i sve sjediniti,oblikovati kuglice, pa ih spljopštiti, da izgledaju kao pljeskavice.
Pržiti ih na ulju ili puteru samo minut sa jedne i minut sa druge strane. Izvaditi i poređati u pekač.


Priprema preliva:

U ulje u kome su se pržile pljeskavice, dodati brašno i propržiti vrlo kratko, dodati mleko u tankom mlazu, mešajući sve vreme da se ne bi stvorile grudvice.
Potomj dodati pavlaku,uz stalno mešanje, pa so,biber i suvi začin.
Skinuti sa šporeta i dodati narendanu kockicu trapista.
Gotovim prelivom preliti đulbastije, prekriti folijom i peći oko 30 minuta na 200 stepeni, skinuti foliju i peći još 10ak minuta, dok se uhvati fina rumena korica.
Služiti ih uz preliv od kiselog mleka u koje se doda par kapi maslinovig ulja i tucane paprike.Sve se sjedini i služi.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim voćem

Voćni kolač bez jaja