Pica burek

Pica burek



Potrebni sastojci:


kore za pitu,

Preliv:

200 ml.kisele vode ili staviti običnu vodu ukoliko nemate kiselu,samo morate dodati prašak za pecivo ili kašičicu sode bikarbone.

150 ml.ulja.

Nadev:

200 gr. šunke, koje imate,

100 gr. trapista,

origano,

po želji 5-6 kašika paradajz sosa ili kečapa.

 

Priprema: 


Za početak izrendati  trapist, a šunku sitno iseckati i staviti ih  u posebne posude.

Tepsiju obložiti pekarskim papirom ili je samo podmastiti.

Po dnu  rasporediri tri kore, tako da ćoškovi budu van tepsije ,da bi sa tim na kraju prekrili napravljenu pitu.

Uzeti dve  kore izgužvati i položiti u tepsiju.
(Neka pakovanja imaju od 12-18 kora, u koliko su kore tanje i ima ih više, nemojte stavljati svu šunku od jednom već stavite pola količine).

Premazati kore sa vodom i uljem i posuti sa rendanom šunkom, pa opet dve kore izgužvati, položiti u tepsiju, premazati samo uljem i vodom, sledeće dve izgužvati, premazati vodom i uljem pa posuti trapistom.

Potom postupak ponoviti  i isto dve kore poprskati samo sa vodom i uljem, pa sledeće dve  premazati  ako želite paradajz sosom ili kečapom i posuti origano.
 
 Da pojasnim:
Jedan red od dve kore se mažu samo sa uljem i vodom, a sledeći red  dve  kore se izgužvaju i premazuju i sa nadevom, prvo šunka, pa trapist, pa paradajz sos, pa ponovo dok imate kora...

*red kora bez nadeva, pa red kora sa nadevom ...
 
Bitno je da kore gužvate, jer će pita bolje narasti.

Na kraju vratiti ćoškove kora što su preko tepsije,premazati i po vrhu uljem i vodom i staviti da se peče i zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 20 minuta.Dok ne dobije finu zlatnu boju.

Kada je pečen izvaditi iz rerne prevrnuti na plato ili drugu tepsiju, vruć seći dok je hrskav.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim voćem

Voćni kolač bez jaja