Pečene ćufte sa povrćem

Pečene ćufte sa povrćem





Potrebni sastojci:

Za ćufte:

500 gr. mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
malo belog luka,
1 jaje,
3 kašike prezli,
so,bober i suvi začin, seckani peršun.

povrće:

6-7 krompira,
2 paprike,
glavica crnog ili crvenog luka,
3 kašike ulja,
5 kašika  pasiranog paradajza,
3 kašike vode,
suvi začin.

Priprema:

U posudu staviti mleveno meso, dodati jaje, sitno seckan crni i beli luk, prezle i začine, sve sjediniti i ostaviti u frižider dok očistite i isečete povrće.

Izvaditi meso iz frižidera i od smese oblikovati ćufte, malo uh spljoštiti, kao faširane šnicle.
U vatrostalnu posudu ili tepsiju podmažete sa mašću ili uljem i počnete da slažete tako što prvo se stave tri koluta krompira, pa ćufta, pa opet krompir, povremeno ubacite papriku, i crni luk isečen na kolutove i sve tako dok se ne potroše svi sastojci.
Paradajz pire pomešati sa vodom ili samo čašu od 200ml. tomatina preliti preko krompira i ćufti i peći oko 40 minuta, odnosno dok krompir bude pečen. na 200 stepeni.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim voćem

Voćni kolač bez jaja