Koktel kiflice
Koktel kiflice
Želite brzo pecivo ili vam dolaze gosti, ove koktel kiflice su pravo rešenje.Jedostavno se pripremaju, bez čekanja da narastu, a od istog testa možete praviti perece, štanglice ili pogačice.
Želite brzo pecivo ili vam dolaze gosti, ove koktel kiflice su pravo rešenje.Jedostavno se pripremaju, bez čekanja da narastu, a od istog testa možete praviti perece, štanglice ili pogačice.
Potrebni sastojci:
200 gr. masti ili maslaca, ili 250 gr. margarina,
200 ml. toplog mleka,
pola kockice kvasca,
kašičica soli,
kašičica šećera,
800-900 gr. brašna, zavisi koju masnoću koristite, bitno da ne dodajete svo brašno od jednom, već postepeno.
jaje za premaz,
susam,
50 gr. maslaca ili margarina.
50 gr. maslaca ili margarina.
Priprema:
U toplo mleko izmrviti kvasac i kašičicu šećera i ostaviti 10 minuta da uskisne.
Za to vreme kašikom malo umutiti mast, pa dodati mleko sa kvascem, so i postepeno dodavati brašno, mesiti dok se ne dobije fina, glatka masa.Možete koristiti integralno pšenično brašno, speltino ili kombinujte više vrsta brašna.
Testo se odmah razvlači, ne čeka se da narasta.
Testo se odmah razvlači, ne čeka se da narasta.
Po radnoj površini se pospe brašno.
Testo podeliti na četiri loptice, svaku razvući što tanje i podeliti na četiri dela, pa svaku četvrtinu na pola, tako da se dobije osam delova.
Savijati kiflice, ređati u pleh obložen pek papirom.Od ove mere bude 32 kiflice.
Možete ih puniti sirom ili kockicom trapista.
Svaku premazati sa umućenim jajetom i posuti susamom.
Na svaku staviti komadić maslaca i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Videćete i sami kada dobiju zlatnu boju.
Služiti ih tople, hladne uz neko piće, sigurno će se dopasti vašim gostima.
Možete ih puniti sirom ili kockicom trapista.
Svaku premazati sa umućenim jajetom i posuti susamom.
Na svaku staviti komadić maslaca i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Videćete i sami kada dobiju zlatnu boju.
Služiti ih tople, hladne uz neko piće, sigurno će se dopasti vašim gostima.
Коментари
Постави коментар