Bečke kocke sa malinama

Bečke kocke sa malinama

Kolač za prave čokoljupce.Jednostavan za pripremu, može se praviti bez fila od malina,samo sa čokoladnim prelivom,  ja sam  dodala maline, samo radi osveženja.



Potrebni sastojci:

6 jaja,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
vanil šećer,
3 kašike kakao praha,
100 ml. ulja,
100 ml. mleka.




Fil od malina:


500 gr.malina  staviti u šerpu,dodati 8 kašika šećera i 200 ml. vode i staviti da provri.
Ako si maline zaleđene u tom slučaju dosati 100 ml. vode.

Od momenta vrenja,kuvati  par minuta,pa dodati dva pudinga razmućena sa malo vode.

Kuvati fil  dok se stegne uz stalno mešanje.

Skinuti sa šporeta i odmah premazati preko kore.

Preliv:

500 ml.slatke pavlake,
250 gr. čokolade


Priprema:

Za početak odvojiti belanca od žumanaca i umutiti u čvrst šam.
Dodati šećer,vanil šećer, nastaviti sa mućenjem još par  minuta pa dodati žumanca, ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom.
Smesu sipati u pleh dimenzija 30x20cm. i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 20 minuta.Ne stavljati pek papir u pleh, jer je vrlo bitno da korica bude uz ivice pleha, da bi preliv ostao po vrhu, tako će ga biti više
Proveriti čačkalicom da li je kora pečena.
Pečenu koricu izvaditi i prohladiti.
Za to vreme zagrejati slatku pavlaku do vrenja, dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne dobije ganach krem.
Ostaviti ga na sobnoj temperaturi oko 5 minuta.

Dok se ganach krem hladi, pripremiti fil od malina ili višanja...i  preliti kolač.Potom preko fila od malina, naneti ganach krem.
Ostaviti na sobnoj temperaturi da se kolač prohladi, potom ga staviti u frižider na par sati da se dobro stegne, najbolje preko noći  i sutradan služiti.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim voćem

Voćni kolač bez jaja