Sladoled torta sa jagodama

Sladoled torta sa jagodama

Sočna i kremasta, mnogima je omiljena.



Potrebni sastojci:
Korice:
10 belanaca,
Malo soli,
10 kaš. šećera,
5 kaš. ulja,
1 pr.za pecivo,
10 kaš.brašna
800 do 900 ml.mleka za natapanje korice.




Fil:
10 žumanaca,
150 gr.šećera,
2 pudinga od vanile,
600 ml.mleka,
200 gr. maslaca ili 250 gr.margarina.
600 gr.jagoda.
250 ml.slatke pavlake ili 200 gr.šlaga i čaša od 200 ml.kisele vode.

Priprema korice:
Umutiti belanca u čvrst šam, dodati šećer i prstohvat soli.
Kada je dobro umućeno, dodati 5 kašika ulja, 10 kašika brašna, prašak za pecivo.
 U najveći pleh od rerne staviti pek papir, preručiti smesu i peći koricu na temperaturi od 170 stepeni 15 min, dok ne dobije zlatnu boju.
 Pečenu koru prohladiti, zaliti sa polovinom mleka dok sve ne upije, pa zatim preliti ostatkom mleka. 
Priprema fila:
500 ml mleka staviti da se zagreje, u posebnoj posudi umutiti žumanca sa šećerom. Posebno u 100 ml mleka razmutiti dva pudinga od vanile, sjediniti sa žumancima. 
Ovu smesu lagano sipati u provrelo mleko uz stalno mešanje.
 Kuvati par minuta. Skinuti sa šporeta, prekriti streč folijom i staviti na hladjenje.
 Nakon toga umutiti jedan margarin i dodati u prohladjen fil. Sve sjediniti.
 Korice  podeliti na dva dela ili na tri šnita.
Svaku koricu premazati sa filom, po filu redjati isečene jagode i po vrhu staviti šlag ili slatku pavlaku.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice