Kinder oblanda

Kinder oblanda

Veoma ukusna, brzo i lako se priprema, a najvažnije, deca je mnogo vole.




Potrebni sastojci:


250 grama šećera
200 grama maslaca ili margarina
350 grama mleka u prahu 
4 ravne kašike kakao praha
2 vanil šećera
4 lista manje oblande
100 ml. vode



Priprema: 

U šerpicu staviti vodu i šećer i pustiti da provri uz stalno mešanje, od momenta vrenja špinujte šećer 5 minuta, tako da se dobije gust sirup.
Skinuti šerpu sa šporeta, pa dodati margarin ili maslac, mešati dok se ne otopi.
Potom u vruće dodati mleko u prahu,ali ne sve od jednom,već postepeno uz stalno mešanje dok se ne dobije glatka smesa.
Od dobijene smese odvojiti tri kaške u posebnu posudicu i ostaviti sa strane.
Smesu podeliti na dva dela, u  jedan deo  dodate kakao prah, a u drugi vanil šećer.
Nakon toga počnite sa premazivanjem oblandi.
Prvi list premazati sa tamnim kremom, poklopiti sa drugim listom, tako da krupnija šara bude okrenuta ka kremu.
Drugi list oblande premažite sa one tri kašike što su odvojene u posebnoj posudi, pa preklopiti trećim listom , tako da sitnija šara bude na kremu, a krupnija okrenuta na gore.
Po trećem listu premazati beli krem i poklopiti sa četvrtim listom.
Celu oblandu poklopiti sa neči težim, recimo plato, pa na plato staviti nešto teže ili ja stavim drvenu dasku.
Najbolje bi bilo da stoji preko noći, pa tek sutradan seći, dok se dobro stregne.




Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice