Domaći uštipci

Domaći ustipci,fini,mekani,jednostavni za pripremu,bez jaja i mleka.Idealni za doručak uz kajmak ili neki namaz.
Potrebni sastojci:
250 ml.tople vode,
20 gr.svežeg kvasca,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
Par kapi rakije ili sirćeta(manje upijaju masnoću i budu mekši)
400 gr. brašna.

Priprema:
 
U toplu vodu staviti kvasac i kašiku šećera i ostaviti 10ak minuta da uskisne.
Nakon toga u pasudu sasuti brašno i so,dodati par kapi rakije ili sirćeta i na kraju dodati kvasac.
Zamesiti finu smesu ne mnogo čvrsto,prekriti krpom i ostaviti na toplom 30 minuta.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu koja je posuta brašnom.Premesiti i 
razvući debljine 0,5 mm i seći na kvadrate i trouglove kako želite.
U posudu za prženje staviti ulje,oko 250 ml. Zagrejati dobro ulje i malo smanjiti kada se počne sa prženjem, po par minuta sa jedne i par minuta sa druge strane. Uvek u ulje stavite gornju stranu uštipaka,ne onu koja je bila da radne površine.
Pržene uštipke ređati na ubrus da bi pokupio višak masnoće.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice