Tortilje

Tortilje

Pripremaju se veoma brzo i lako,mogu biti podloga za razne nadeve, počev od sira,kajmaka, pica nadeva, ajvara do pikantnih ili slatkih nadeva.
Kako god sa njima nema greške.



Potrebni sastojci:

300 ml.vode,
5 kašika ulja (maslinovo ili suncokretovo)
20 gr. svežeg kvasca,ili prašak za pecivo
kašičica soli,
kašičica šećera,
450-500 gr. brašna. 

U toplu vodu izmrviti kvasac,dodati šećer i ostaviti da naraste 10 ak minuta.
Nakon toga u posudu sipati brašno, ne treba svo brašno već 400 gr.posoliti,dodati ulje  i lagano dodavati kvasac.
Mesiti testo dok se sastojci nr sjedine, mekano, mekše nego za kiflice, ako testo bude tvrdo dodajte još mlake vode.
Umešeno testo ostaviti  15 minuta na toplom da naraste.
Potom od naraslog testa kidati loptice veličine mandarine, dlanovima oblikovati lopticu i uvaljati u brašno i razvući kao palačinku.Da bi  se lakše i pravilnije razvukla tortilja potrebno je posipati brašnom i oklagijom ili dlanovima razvući testo.
Peći tortilje na teflonskom tiganju, na ne mnogo jakoj temperaturi, par minuta sa jedne i par minuta sa druge strane.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice