Slani mafini

Slani mafini




Odlični za doručak ili večeru ,možete koristiti sastojke koje imate u frižideru ili ostatke mesa od ručka, sve sto želite.
A što je najvažnije, toliko  su jednostavni i brzo se naprave, a uz to i  veoma dekorativni...




Sastojci:
2 jaja,
Jedna čaša jogurta,(2dcl),
Pola čaše ulja,
2 čaše brašna tip 400,
Kašičica soli,
Prašak za pecivo.
50 gr.suvog vrata,šunke, piletine,meso od ručka,
Malo sitno seckane slanine,
50 gr.sira,
2 kisela krastavčića,
Seckane masline,paprika sveža,
Jedan mladi luk sitno seckan,
Malo ruzmarina i bosiljka.



Priprema:

Umutiti jaja,dodati sir(feta ili bilo koji sir),
Jogurt,ulje.Sve dobro sjediniti pa dodati seckanu šunku,suvi vrat, slaninicu ili bilo šta sto imate,sitno seckan mladi luk i svežu papriku, možete staviti krastavčiće, masline i so.

Rernu uključiti na 180 stepeni.
U smesu dodati brašno sa praškom za pecivo.

Smesu sipati u kalup za mafine ili projice u koje se stave papirne korpice,najbolje kašikom za sladoled,to je odlična merica.
Posuti sa ruzmarinom i bosiljkom,po želji sitno seckanom slaninicom i maslinama...

Peći  oko 20 ak minuta na 180 stepeni,odnosno dok lepo porumene.
Može se peći u modli za srneća leđa.
Mera se može duplirati pa peći u većem plehu.(30x20cm.)
Uživajte.



Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice