Slani mafini
Slani mafini
Odlični za doručak ili večeru ,možete koristiti sastojke koje imate u frižideru ili ostatke mesa od ručka, sve sto želite.
A što je najvažnije, toliko su jednostavni i brzo se naprave, a uz to i veoma dekorativni...
Sastojci:
2 jaja,
Jedna čaša jogurta,(2dcl),
Pola čaše ulja,
2 čaše brašna tip 400,
Kašičica soli,
Prašak za pecivo.
50 gr.suvog vrata,šunke, piletine,meso od ručka,
Malo sitno seckane slanine,
50 gr.sira,
2 kisela krastavčića,
Seckane masline,paprika sveža,
Jedan mladi luk sitno seckan,
Malo ruzmarina i bosiljka.
Priprema:
Umutiti jaja,dodati sir(feta ili bilo koji sir),
Jogurt,ulje.Sve dobro sjediniti pa dodati seckanu šunku,suvi vrat, slaninicu ili bilo šta sto imate,sitno seckan mladi luk i svežu papriku, možete staviti krastavčiće, masline i so.
Rernu uključiti na 180 stepeni.
U smesu dodati brašno sa praškom za pecivo.
Smesu sipati u kalup za mafine ili projice u koje se stave papirne korpice,najbolje kašikom za sladoled,to je odlična merica.
Posuti sa ruzmarinom i bosiljkom,po želji sitno seckanom slaninicom i maslinama...
Posuti sa ruzmarinom i bosiljkom,po želji sitno seckanom slaninicom i maslinama...
Peći oko 20 ak minuta na 180 stepeni,odnosno dok lepo porumene.
Može se peći u modli za srneća leđa.
Mera se može duplirati pa peći u većem plehu.(30x20cm.)
Uživajte.
Коментари
Постави коментар