Lešnik torta dr.Oetker


Lešnik torta dr.Oetker



Recept:

Korica:
6  jaja,
6 kašika šečera,
10 kašika mlevenih pečenih lešnika,
3 kašike brašna.

Penasto umutiti belanca,dodati šećer i mutiti još par minuta.Dodati žumanca i špatulom promešati.Zatim dodati mlevene pečene lešnike i brašno i sve lagano sjediniti.
Rernu uključiti na 180 stepeni,Smesu preručiti u četvrtasti pleh veći, od rerne, obložen pek papirom i peći jednu koru oko 10 minuta na 180 stepeni.
Pečenu koru izvaditi i prihlađenu podeliti na tri dela,tako da se dobiju šnitevi.
Fil:

Umutiti fil iz pakovanja za gotov fil sa lešnikom dr.Oetker po uputstvu sa kesice sa maslacem.



Sve dobro sjediniti i filovati tortu,korice i okolo.Možete posuti tortu samo mlevenim lešnicima, a može i  preliv  ganache glazurom,tako sto se  ugreje  50 ml.slatke pavlake do vrenja,skinuti sa šporeta i dodati 100 gr.izlomljene čokolade Amoretti.
Ostaviti 10 min.da se nalo prohladi, pa preliti po vrhu.

Ohladiti tortu. najbolje preko noći da se sve lepo sjedini.
Sutradan služiti...


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice