Kapri čiz torta

Kapri čiz torta


Potrebni sastojci:

Za koricu:
300 gr.mlevenog  keksa,
5 kašika šećera u prahu,
150 mlevenih pečenih lešnika,ili oraha
125 gr.omekšalog putera,
100 ml gaziranog soka od pomorandže.

fil:

350 ml.slatke pavlake,
100gr. šećera u prahu
400 gr.krem sira,bilo kog,Abc,sirko,...
100 gr.seckane čokolade (može mlečna),
 Kesica krem fixa,
kašičica arome vanile ili  burbon vanil šećer,


Fil od  jagoda ili malina:
500 gr.jagoda ili malina, svežih ili smrznutih,
3 kašike šećera,
šoljica od kafe vode,
2 kašike pudinga od vanile ili dve kašike gustina

Glazura od čokolade:

100 gr. čokolade (može mlečna) i tri kašike ulja


Ganache glazura:

150 ml. slatke pavlake
150 gr. čokolade može 100 gr. mlečne i 50 gr. crne čokolade






Priprema torte:

U posudu sa mlevenim plazma keksom,dodati otopljen puter ili margarin,mleveni pečeni lešnik ili orahe,šećer u prahu i postepeno dodavati Fantu, ili neki drugi gazirani sok od narandže.
Sve sjediniti i utapkati u kalup okrugli prečnika 26 cm.Potom ostaviti u frižider dok se  umuti fil.



Izvaditi koricu iz frižidera,pa naneti glazuru od čokolade, tako što se  na pari otopi 100 gr.čokolade sa tri kašike ulja i naneti preko korice i vratiti u frižider na 15 minuta da se čokolada stegne.

Potom po glazuri naneti fil od jagoda.

Fil od jagoda:

U šerpicu staviti jagode,posuti šećerom i pustiti da provri,
posebno umutiti puding od vanile sa šoljicom vode pa dodati u provrele jagode ili maline i kuvati dok se ne zgusne.
Vruć fil naneti preko glazure od čokolade.


Fil:
 Slatku pavlaku umutiti,dodati  krem sir,sve dobro sjediniti.U umućen fil dodati  krem fix, vanil šećer ili aromu vanile,  sitno iseckanu čokoladu ili čokoladne komadiće.

Umućen fil naneti preko fila od jagoda i fino rasporediti, bude ga do vrha kalupa.

Na kraju lagano celi kalup udariti o radnu površinu,da bi se fil lepo slegao,da nema praznina.
po vrhu napraviti ganache glazuru tako što  se slatka pavlaka zagreje do vrenja u to dodajte 150 gr.izlomljene čokolade,  sve zajedno promešajte,sačekajte da se prohladi i prelijte preko torte.




Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice