Kapri čiz torta
Kapri čiz torta
Potrebni sastojci:
Za koricu:
300 gr.mlevenog keksa,
5 kašika šećera u prahu,
150 mlevenih pečenih lešnika,ili oraha
150 mlevenih pečenih lešnika,ili oraha
125 gr.omekšalog putera,
100 ml. gaziranog soka od pomorandže.
fil:
350 ml.slatke pavlake,
100gr. šećera u prahu
100gr. šećera u prahu
400 gr.krem sira,bilo kog,Abc,sirko,...
100 gr.seckane čokolade (može mlečna),
Kesica krem fixa,
kašičica arome vanile ili burbon vanil šećer,
Fil od jagoda ili malina:
kašičica arome vanile ili burbon vanil šećer,
Fil od jagoda ili malina:
500 gr.jagoda ili malina, svežih ili smrznutih,
3 kašike šećera,
šoljica od kafe vode,
šoljica od kafe vode,
2 kašike pudinga od vanile ili dve kašike gustina
Glazura od čokolade:
100 gr. čokolade (može mlečna) i tri kašike ulja
Glazura od čokolade:
100 gr. čokolade (može mlečna) i tri kašike ulja
Ganache glazura:
150 ml. slatke pavlake
150 gr. čokolade može 100 gr. mlečne i 50 gr. crne čokolade
Priprema torte:
U posudu sa mlevenim plazma keksom,dodati
otopljen puter ili margarin,mleveni pečeni lešnik ili orahe,šećer u prahu i postepeno dodavati Fantu, ili neki drugi gazirani sok od narandže.
Sve sjediniti i utapkati u kalup okrugli prečnika 26 cm.Potom ostaviti u frižider dok se umuti fil.
Sve sjediniti i utapkati u kalup okrugli prečnika 26 cm.Potom ostaviti u frižider dok se umuti fil.
Izvaditi koricu iz frižidera,pa naneti glazuru od čokolade, tako što se na pari otopi 100 gr.čokolade sa tri kašike ulja i naneti preko korice i vratiti u frižider na 15 minuta da se čokolada stegne.
Potom po glazuri naneti fil od jagoda.
Fil od jagoda:
U šerpicu staviti jagode,posuti šećerom i pustiti da provri,
posebno umutiti puding od vanile sa šoljicom vode pa dodati u provrele jagode ili maline i kuvati dok se ne zgusne.
Vruć fil naneti preko glazure od čokolade.
Fil od jagoda:
U šerpicu staviti jagode,posuti šećerom i pustiti da provri,
posebno umutiti puding od vanile sa šoljicom vode pa dodati u provrele jagode ili maline i kuvati dok se ne zgusne.
Vruć fil naneti preko glazure od čokolade.
Fil:
Slatku pavlaku umutiti,dodati krem sir,sve dobro sjediniti.U umućen fil dodati krem fix, vanil šećer ili aromu vanile, sitno iseckanu čokoladu ili čokoladne komadiće.
Umućen fil naneti preko fila od jagoda i fino rasporediti, bude ga do vrha kalupa.
Na kraju lagano celi kalup udariti o
radnu površinu,da bi se fil lepo slegao,da nema praznina.
po vrhu napraviti ganache glazuru tako što se slatka pavlaka zagreje do vrenja u to dodajte 150 gr.izlomljene čokolade, sve zajedno promešajte,sačekajte da se prohladi i prelijte preko torte.
po vrhu napraviti ganache glazuru tako što se slatka pavlaka zagreje do vrenja u to dodajte 150 gr.izlomljene čokolade, sve zajedno promešajte,sačekajte da se prohladi i prelijte preko torte.
Коментари
Постави коментар