Ekstra torta

Ekstra torta

Divna,kremasta, veoma izdašna i ukusna torta.Prelep spoj tri fila, od oraha,vanile i plazme ova torta biće prava poslastica na vašem stolu i jedno je sigurno, oduševiće sve sladokusce.
Može se pripremati za praznike,  slavlja, dečije rođendane...


Potrebni sastojci:


Korica:

7 belanaca,
7 kašika šećera,
7 kašika mlevene plazme,
7 kašika mlevenih oraha,



Prvi fil:

250 gr. mlevenih oraha,
50 ml.mleka,
5 kašika šećera,
125 gr. margarina.

Glazura od 100 gr. čokolade za kuvanje i 3 kašike ulja.

Drugi fil:

500 ml.mleka,
7 žumanaca,
                                                                    2 pudinga od vanile
7 kašika šećera,
125 gr. margarina.



Glazura od 100 gr. čokolade za kuvanje i 3 kašike ulja.

Treči fil:

Dve čaše  od 180 ml.kisele pavlake, 
200 gr. prah šečera,
ostatak od 300 gr. mlevene plazme (7 kašika je stavljeno u koricu)




Priprema korice:

Belanca umutiti u čvrst šam,dodati šećer,nastaviti sa mućenjem dok se šećer ne otopi,odložiti mikser, pa dodati mlevenu plazmu i orahe i lagano špatulom sjediniti.
Masu sipati u četvrtasti pleh dimenzija 30×20cm.ili okrugli prečnika 28 cm.
Peći na temperaturi od 180 stepeni oko 10 minuta.Dok ivice korice ne počnu da se odvajaju od papira.
Izvaditi koricu,skinuti papir.Posebno otopiti 100 gr.čokolade sa tri kašike ulja i preliti preko korice.
Ostaviti da se čokolada stegne.


Prvi fil:
50 ml.mleka zagrejati do vrenja i sipati u činiju u koju je odmereno 250 gr. mlevenih oraha i 5 kašika šećera.
Posebno umutiti penasto jedan margarin i polovinu od toga dodati u prohlađen fil.Sve dobro sjediniti.
Drugi fil:
U lončić na pari staviti 400 ml.mleka da provri.Posebno umutiti 7 žumanaca sa 7 kašika šećera i dve kesice pudinga od vanile,u smesu lagano dodavati 100 ml.mleka,tako dobijenu smesu sipati u vrelo mleko i kuvati uz stalno mešanje.
Prohladiti fil i dodati preostalu polivinu umućenog margarina.
Treći fil:
Umutiti dve čaše kisele pavlake,dodati ostatak mlevene plazme( od 300 gr. 7 kašika  je stavljeno u koricu)
200 gr.prah šećera.
Sve dobro sjediniti i filovati tortu ovim redom.
Pre toga na pari otopiti još 100 gr.čokolade sa tri kašike ulja.
Filovanje torte:
Korica, pa premazati prvi fil,glazura od čokolade, pa sačekati da se glazura stegne ili staviti u frižider 10 minuta.po glazuri premazati drugi fil,pa glazura od 100 gr. čokolade i ponovo 10 min. frižider.
Nakon toga naneti treći fil.
Umutiti 250 gr.slatke pavlake ili šlaga i premazati i dekorisati tortu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice