Buhtla pogača
Buhtla pogača
Ukusna i izuzetno mekana pomalo pikantna pogača,punjena kulenom i trapistom,prilično je zasitna pa nećete pogrešiti ako je, osim za predjelo, uzmete u obzir i kao ideju za glavno jelo uz neku salatu,pavlaku...Možete za punjenje buhtli koristiti sir i jaja,meso,kako vam volja....
Sastojci:
200 ml. mleka,
200 ml. vode,
1 kockica kvasca
1 kašičica soli,
1 kašika šećera,
200 ml.ulja,
prašak za pecivo,
850
gr.brašna(koristila sam brašno za peciva,zavisi od vrste,možda bude
trebalo još malo,videćete i sami kada budete zamesili testo.)
Zagrejati mleko i vodu ,taman toliko da može se staviti sveži kvasac da nadođe.Dodati kašiku šećera.
Kada kvasac nadođe dodati ulje, so,postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo.
Zamesiti testo ,prekritii krpom i ostaviti na toplom oko 45 min.da naraste.
Kada
je testo odradilo svoje odvajati loptice veličine manje
pomorandže,dlanom rastanjiti u krug i na sredinu staviti dva kruga kulena i kockicu trapista.
Premazati sa umućenim žumancetom sa malo mleka i po želji posuti susamom i krupnom soli.
Ostaviti da narastaju oko 15 min.,pa ih onda peći na temperaturi od 180 stepeni oko 30ak minuta.
Prijatno....
Prijatno....
Коментари
Постави коментар