Poljupci

Poljupci



Potrebni sastojci:

400 gr.masti ili putera
180 ml. kiselog mleka,
2 kesice burbon vanilin šećer,
sok i korica limuna,
 800 gr. brašna
250 gr. šećera u prahu


Za nadev džem od kajsija, jagoda,malina,šipurka...po želji.


Priprema:

Penasto umutiti mast ili puter,dodati kiselo mleko,sok i koricu limuna, burbon vanil šećer,brašno dodavati postepeno i zamesiti finu kompaktnu masu.
Radnu površinu posuti brašnom,preneti masu i razvući debljine 0,5 cm.
Modlom vaditi krugove prečnika 5cm. Na sredinu svskog staviti trećinu kašičice džema od kajsija,jagoda... ili kog želite i presaviti na pola i malo pritisnuti krajeve da ne iscuri džem.
Ređati u pleh obložen pek papirom.
Prethodno rernu zagrejati na 170 stepeni.
Peći poljupce oko  10 ak.  minuta,voditi računa da ostanu beli,ne treba da porumene.
Još tople  uvaljati u  šećer u prahu pomešanim sa vanil burbon šećerom.
Keksiće najbolje služiti sutradan,mada mogu da stoje dugo i sve su lepši i ukusniji što duže stoje.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim vocem

Starinske štangle sa džemom i orasima