Poljupci
Poljupci
Potrebni sastojci:
400 gr.masti ili putera
180 ml. kiselog mleka,
2 kesice burbon vanilin šećer,
sok i korica limuna,
800 gr. brašna
250 gr. šećera u prahu
Za nadev džem od kajsija, jagoda,malina,šipurka...po želji.
Priprema:
Penasto umutiti mast ili puter,dodati kiselo mleko,sok i koricu limuna, burbon vanil šećer,brašno dodavati postepeno i zamesiti finu
kompaktnu masu.
Radnu površinu posuti brašnom,preneti
masu i razvući debljine 0,5 cm.
Modlom vaditi krugove prečnika 5cm. Na
sredinu svskog staviti trećinu kašičice džema od kajsija,jagoda... ili kog želite i
presaviti na pola i malo pritisnuti krajeve da ne iscuri džem.
Ređati u pleh obložen pek papirom.
Prethodno rernu zagrejati na 170
stepeni.
Peći poljupce oko 10 ak. minuta,voditi
računa da ostanu beli,ne treba da porumene.
Još tople uvaljati u šećer u
prahu pomešanim sa vanil burbon šećerom.
Keksiće najbolje služiti sutradan,mada mogu da stoje dugo i sve su lepši i ukusniji što duže stoje.
Keksiće najbolje služiti sutradan,mada mogu da stoje dugo i sve su lepši i ukusniji što duže stoje.
Коментари
Постави коментар