Monte torta
Monte torta
Neko je zove Kinder torta, neko Monte, kako god recept je provereno dobar i deca je obožavaju.
Veoma jednostavna,izdašna,kremasta,jako ukusna,ova torta je kod nas nezaobilazna u vreme praznika ili slavlja.
Potrebni sastojci:
Korica:
7 belanaca,
7 kašika šećera,
7 kašika brašna,
malo praška za pecivo( na vrh kašičice)
Fil:
7 žumanaca,
500 ml.mleka,
16 kašika prah šećera,
8 kašika brašna,
250 gr.margarina.
Priprema korice:
U pleh dimenzija 30 x20 cm. staviti pek papir, pa po papiru posuti 150 gr. krupno seckanih oraha.
Smesu za koricu napraviti tako što se umuti 7 belanaca sa 7 kašika šećera,7 kašika bršna i na vrh kašičice praška za pecivo.
Umućenu masu preliti preko oraha i peći oko 12 minuta na 180 stepeni.
Pečenu koricu izvaditi iz pleha,prohladiti, skinuti pek papir i prebaciti na plato,tako da orasi budu na vrhu.
Priprema fila:
500ml. mleka staviti da se zagreva u lončić na paru,posebno umutiti žumanca,šećer u prahu,brašno i sve sjediniti i sipati u provrelo mleko.
Kuvati na pari uz stalno mešanje.
Kada je fil skuvan odnosno kada po lončiću ostaje trag od špatulice, prohladiti ga i u hladan dodati jedan umućen margarin.
Podeliti fil na dva dela
U jedan staviti tri burbon vanil šećera, a u drugu polovinu 150 gr. rastopljene čokolade.
Filovati tortu tako što:
po korici na kojoj su orasi premazati 150 gr. nugat krema,zatim pakovanje od 150 gr. plazma keksa,umakati svaki keks u toplo mleko i slagati preko nugat krema.
Po plazmi premazati žuti fil,a potom braon fil sa čokoladom.
Po vrhu umutiti 200 gr. šlaga i premazati celu tortu.
U pleh dimenzija 30 x20 cm. staviti pek papir, pa po papiru posuti 150 gr. krupno seckanih oraha.
Smesu za koricu napraviti tako što se umuti 7 belanaca sa 7 kašika šećera,7 kašika bršna i na vrh kašičice praška za pecivo.
Umućenu masu preliti preko oraha i peći oko 12 minuta na 180 stepeni.
Pečenu koricu izvaditi iz pleha,prohladiti, skinuti pek papir i prebaciti na plato,tako da orasi budu na vrhu.
Priprema fila:
500ml. mleka staviti da se zagreva u lončić na paru,posebno umutiti žumanca,šećer u prahu,brašno i sve sjediniti i sipati u provrelo mleko.
Kuvati na pari uz stalno mešanje.
Kada je fil skuvan odnosno kada po lončiću ostaje trag od špatulice, prohladiti ga i u hladan dodati jedan umućen margarin.
Podeliti fil na dva dela
U jedan staviti tri burbon vanil šećera, a u drugu polovinu 150 gr. rastopljene čokolade.
Filovati tortu tako što:
po korici na kojoj su orasi premazati 150 gr. nugat krema,zatim pakovanje od 150 gr. plazma keksa,umakati svaki keks u toplo mleko i slagati preko nugat krema.
Po plazmi premazati žuti fil,a potom braon fil sa čokoladom.
Po vrhu umutiti 200 gr. šlaga i premazati celu tortu.
Dekorisati po želji.
Коментари
Постави коментар