Humus od pasulja

Humus od pasulja


 Volite li humus i koji najčešće pravite?
Sigurna sam da za vreme posta kuvate pasulj,dodajte malo više i probajte humus na moj način.Veoma ukusan,blago pikantan,odličan za dane posta,mada može i mimo toga.
Uz domaći baget od integralnog brašna i ovaj namaz, dobiće te jako ukusan, ali i zdrav doručak ili večeru.
 

Potrebni sastojci:

2 čaše skuvanog belog pasulja,
1 kašika mlevenog lana,
1 kašika mlevenog kima,
 2 kašike tahini sosa,ako nemate vremena da spremate tahini sos,možete staviti 4 kašike prepečenog susama, u nastavku ću vam napisati kako se pravi tahini sos,
2 kašike maslinovog ulja,
Sok od pola limuna
Malo tucane ljute paprike,
Soli i bibera po želji.
Sve ove sastojke  staviti u blender i dobro sjediniti.Od ove količine dobije se jedna činija od 500 ml. veoma ukusnog i finog namaza.

Ako postite na vodi, u pasulj nemojte dodavati maslinovo ulje i umesto tahini sosa dodajte samo prepečen susam.
Veoma je ukusan i u ovoj varijanti.


Tahini sos:

200 gr.susama prepeći i samleti u blenderu sa dve kašike maslinovog ulja, kašikom soka od limuna,malo morske soli .
Prilikom mlevenja može se desiti da se masa zalepi za zidove blendera. Lagano špatulom skidati sa zidova i ponovo mleti, sve dok se ne dobije fina, ne mnogo tečna smesa, taman takva da se može mazati na hleb ili dodavati u humuse.
Presuti ga u teglicu i čuvati u frižideru.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim vocem

Starinske štangle sa džemom i orasima