Rolat pogača

Rolat pogača...



Dekorativna,lepa, ukusna,unutra meka,spolja hrskava.
Pogodna je za razne prilike,jednostavna za pripremu, ova pogača je moja preporuka za slave i razna porodična okopljanja...

Potrebni sastojci:
2 jaja,
250 ml.mleka,
100 ml.jogurta,
50 ml.ulja,
kocka svežeg kvasca,
kašičica soli,
kašika šećera,
800 gr. brašna,
250 gr. margarina
semenke susama,lana...



Priprema:
Ugrejati mleko,pa dodati kocku kvasca i kašiku šećera.
Ostaviti da uskisne nekih 10 ak minuta.Nakon toga dodati ,jogurt, ulje, jedno jaje, jedno belance i so.
Sve sastojke promešati i postepeno dodavati brašno,mesiti dok se ne dobije fino testo koje se ne lepi.
Ostaviti na toplom da naraste oko 1h. 
Kada naraste,razvući testo pravougaonog oblika,po njemu narendati jedan hladan margarin.
Uviti testo u rolat.
Seći  rolat na jednake delove,odnosno širine do 3cm.Krajeve, jer su najuži, dva sa jedne strane i dva sa druge strane,odložiti u stranu.
Okrugl pleh ili tepsiju obložite pek papirom ili premažite puterom ili margarinom.
Isečene delove slagati jedan do drugog, malo ih ukositi, tako da se naslanjaju jedan na drugi, sve u krug. 

Sredina ostaje prazna, pa u nju stavite ona četiri dela odsečena sa krajeva.
Pogaču premažite žumancetom, umućenim sa par kašika ulja.

Na središni deo pospite semenkama susama i lana.


Ostavite na toplom oko 30 minuta da naraste.
Rernu uključiti na 180 stepeni i peći oko 30 minuta, možete je prekriti folijom i peći 10 minuta, zatim skinuti foliju i peći dok ne dobije finu rumenu boju. 
Služiti je toplu, mada je ukusna u kada je hladna...




Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice